ISPOVEST ODBEGLE SNAJKE IZ POŽAREVCA Sramota me i da pričam, pretio da će me skinuti golu i zapaliti! ŠTA SVE NISAM ISTRPELA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

žrtva otmice i maltertiranja pobegla iz pakla

ISPOVEST ODBEGLE SNAJKE IZ POŽAREVCA Sramota me i da pričam, pretio da će me skinuti golu i zapaliti! ŠTA SVE NISAM ISTRPELA

Crna Hronika -

Mlada majka N. (26) iz Požarevca, bila je žrtva otmice, fizičkog i psihičkog maltretiranja, a u ispovesti koju je dala pre 5 godina rekla je da je u poslednjem trenutku pobegla iz pakla u kome je sedam godina živela sa nevenčanim suprugom (30).

- Trpela sam batine godinama. Sramota me je da pričam šta mi je sve radio. Kad je došao u selo nadomak Svilajnca kod mojih prijatelja koji su mi osigurali sklonište, odmah je počeo zverski da me udara! Zapretio mi je da će me zbog bekstva od kuće skinuti golu, vezati za drvo i zapaliti! Vikao je da će mi on presuditi i da više nikada neću videti decu - drhtavim glasom ispričala je Nevena (26) pre 5 godina za za Alo, a koja je posle otmice sa ćerkom (5) i sinom od 17 meseci vraćena kod prijatelja koji su joj našli novo sklonište.

Nevena tvrdi da joj je pomogla jedna porodica posle drame koja se tad odigrala. Ta familija je njoj i deci iznajmila stan u drugom gradu i obezbedila joj nešto novca, hranu i pelene za sina dok se sama ne snađe.

- Neizmerno sam zahvalna toj porodici, koja me nije ostavila na cedilu kad su svi digli ruke od mene i dece. Krivo mi je što su zbog svoje ljudskosti i dobrote i sami bili ugroženi, jer ih je napao moj bivši suprug sa članovima porodice. Kada su čuli šta sam sve preživela, ponudili su mi privremeni smeštaj. Kod svoje majke nisam mogla da odem, jer nema prostora niti uslova za život. Tamo uopšte nije sigurno, jer me je muž posle odlaska od kuće prvo tražio kod majke. Išao je da proverava da li se krijem negde u blizini.

Jednostavno, nije mogao da podnese što sam mu rekla: “Dosta!”, i što sam odlučila da stavim tačku na fizičko i psihičko maltretiranje, kako njegovo tako i njegove porodice - u jednom dahu priča N.

Prema njenim rečima, o svojim problemima je obavestila policiju i Centar za socijalni rad i posle toga otišla od siledžije.

- Još iz glave ne mogu da izbacim slike upada u kuću Strainovića. Izvukli su me iz sobe i bukvalno me izbacili kroz prozor! Dok su me vukli uzbrdo ka parkiranom automobilu, videla sam kamere na jednoj kući koje su sve to snimile. Bila sam sigurna da živu glavu neću izvući i da decu nikada više neću videti, ali me je policija spasla! Rekla sam policajcima za te kamere, jer im od snimka ne treba veći dokaz! Dobila sam privremeno starateljstvo nad decom i gledam gde ću - gotovo plačući je govorila N. u svojoj ispovesti.

Upoznao nas je zajednički prijatelj i krivo mi je što je neko njegovu dobrotu pogrešno protumačio - poručila je nesrećna žena na kraju razgovora.

Dobrotvor bio beskućnik

Glava pomenute porodice, koja je pružila utočište nesrećnoj ženi, kaže da je slične nedaće osetio na svojoj koži.

- Pre 17 godina sam se našao na ulici usred zime sa suprugom i sinom, koji je tada bio beba. Od otpada sam za nas prvo napravio neku malenu prostoriju, a vremenom i sadašnju kuću. Kako ja, koji sam imao težak život, da nemam razumevanja za tu ženu i njenu decu?! Pomogao sam joj i uvek ću drugima priskočiti upomoć u skladu sa svojim mogućnostima - kaže on.

Jetrva: Nemam šta da kažem

Posle hapšenja članova porodice njenog muža u selu kod Požarevca sudija za prethodni postupak je svekru, deveru i bišem suprugu N. odredio pritvor do 30 dana.

Njena jetrva (25) je tada posle 48 sati provedenih u policiji puštena da se brani sa slobode.

(Kurir.rs/Alo, E.Sadiku)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track