STRAVIČNO SVEDOČENJE PREŽIVELOG U NESREĆI KOD LESKOVCA: Aca je još disao, ali je ostao zarobljen u smrskanom autu
Foto: M.M.

Voz udario u automobil

STRAVIČNO SVEDOČENJE PREŽIVELOG U NESREĆI KOD LESKOVCA: Aca je još disao, ali je ostao zarobljen u smrskanom autu

Crna Hronika -

Išao sam od jednog do drugog i davao im veštačko disanje. Samo za Acu ništa nisam mogao da učinim, priča jedan od četvorice preživelih putnika iz kola na koja je naleteo voz kod Leskovca

Bio sam sav krvav, ruka mi je bila iskidana, bauljao sam po livadi i pokušavao da pomognem mojim saputnicima. Išao sam od jednog do drugog i davao im veštačko disanje. Samo za Acu ništa nisam mogao da učinim, bio je priklešten u kolima koja su se obmotala o banderu... Još je disao, ali mu je bilo nemoguće prići... Onesvestio sam se i otad se ničeg više ne sećam.

foto: M.M.

Ovako Zoran Denić (23) iz Zaplanjske Toponice opisuje stravičnu saobraćajnu nesreću koja se u ponedeljak u 19.40 dogodila na pružnom prelazu u leskovačkom selu Brestovac, kada se „ford galaksi“ u kom su bila petorica mladića sudario sa vozom koji saobraća na relaciji Niš-Preševo.

Probudio se u njivi

Automobilom je u trenutku nesreće upravljao Zoranov rođeni brat Elvis (27), a njihovi saputnici bili su i njihova braća od tetke Aleksandar Marković (23) i Filip Denić (16), kao i dalji rođak Stefan Tanić (22). Marković je ubrzo podlegao povredama, dok su četvorica povređenih prebačena na lečenje u Klinički centar u Nišu.

foto: M.M.

Elvis, koji je zbog povreda vrata i karlice zbrinut u Urgentnom centru, kaže da je sa rođacima kobne večeri krenuo do Brestovca da kupe nešto za večeru.

- Poslednje što sam čuo je nečiji uzvik: „Pazi, voz!“ Probudio sam se u nekoj njivi, ali sam se vrlo brzo opet onesvestio jer sam leteo jedanaest metara pre nego što sam pao. Tolika je bila silina udarca - opisuje nesreću Elvis. Ističe da je prilikom prolaska voza rampa bila podignuta.

Umro joj i muž

- Nisam uopšte video voz, a tu je i neko šiblje, sve je zaraslo, pa nisam imao dobar pregled - tvrdi vozač.

Vest o Aleksandrovoj pogibiji zavila je u crno porodicu Marković. Najteže je njegovoj majci Svetlani, koja je prošle godine izgubila i supruga.

- Aca i njih četvorica se nisu razdvajali, mnogo su se voleli... Zajedno su radili, to su vredna i poslušna deca. Te večeri su odavde krenuli u Brestovac. Sina otad više nisam videla i nikada ga neću videti - naricala je očajna žena gledajući sliku nastradalog mladića. Dodaje da joj je mnogo teško to što je stradao na tako surov način.

- Čula sam da su morali da iseku kola da bi ga izvukli.. Da je bio mnogo posečen, i to po vratu. Nisam imala snage da odem tamo, ne bih to mogla da izdržim - jadikovala je ožalošćena majka.

Očevidac nesreće

KOLA SU SE OBMOTALA OKO BANDERE

Ratomir Cvetanović, jedan od prvih ljudi koji se zatekao na mestu tragedije, kaže da je prizor bio stravičan.

- Čuo sam strašan tresak, odmah sam pomislio da je nekog zgazio voz. Istrčao sam napolje i video strahotu. Auto je bio bukvalno obmotan oko bandere, na sve strane su bili komadi metala... Jedan mladić je pokušavao da ustane, pao je, drugog su pokušavali da izvuku iz kola... Koliko sam čuo, auto u kom su bili naišao je sa sporednog puta i pokušao da mimoiđe kolonu koja je čekala na prolazak voza. Rampa je bila spuštena, ali su oni hteli da se provuku, voz ih je udario i vukao dok ih nije odbacio na banderu - rekao je Cvetanović.

foto: M.M.

Lečenje u niškoj bolnici

NISU ŽIVOTNO UGROŽENI

Stefan Tanić zadobio je prelom lobanje, a postoji sumnja i na prelom donje vilice. Kako je saopšteno na Klinici za neurohirurgiju, reč je o teškim povredama, ali mladić nije životno ugrožen. Elvis Denić će lečenje takođe nastaviti u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dok je njegov brat Zoran juče otpušten iz bolnice. Sa lakšim povredama prošao je i Filip Denić, koji je zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO.

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track