(FOTO) JELENINA PORODICA NA TRAGU UBICE: Krsmanovići unajmili forenzičare, OVO JE DOKAZ koji ukazuje na zlikovca!
Foto: Printscreen Facebook

EKSKLUZIVNO!

(FOTO) JELENINA PORODICA NA TRAGU UBICE: Krsmanovići unajmili forenzičare, OVO JE DOKAZ koji ukazuje na zlikovca!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Fotografija na kojoj se vide nokti ubijene Jelene Marjanović dokazuje da je ubica uklonio tragove zločina jer je njene šake i nokte držao u abrazivnom sredstvu, najverovatnije varikini. Takođe, to što na Jeleninoj majici nisu nađeni tragovi krvi ukazuje na to da je ona ubijena na nekom drugom mestu, a ne na nasipu na kom je poslednji put viđena.

Ovo za Kurir tvrdi dr Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koga je, kao i advokata Predraga Savića, angažovala porodica Krsmanović kako bi se konačno saznala istina o ubistvu njihove rođake, pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) u aprilu 2016.

foto: Privatna Arhiva

Hemikalije na rukama

Šipka je novinarima Kurira pokazao jezivu fotografiju sa šakom i noktima brutalno ubijene pevačice, koju zbog uznemirenja javnosti nismo objavili.

- Na noktima pokojne pevačice bio je crveni lak, koji je ubica hemikalijom koju je koristio najvećim delom potpuno uklonio. Podnokatni sadržaj je potpuno uništen i zbog toga ne postoji DNK profil koji bi doveo do ubice. Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledele, što ukazuje na to da su ruke najverovatnije potapane u neku hemikaliju - kaže Nenad Šipka.

Ova saznanja potvrđuju i analize Centra za forenzička istraživanja, rađene na osnovu ove fotografije.

- Jelenini prijatelji su nam dostavili fotografiju, za koju tvrde da je originalna, na kojoj se jasno vidi da je lak na noktima oštećen, najverovatnije abrazivnim sredstvom, moguće varikinom. To smo i eksperimentalno potvrdili - kaže Šipka.

Dovezena na nasip

On dodaje da zemljani put koji vodi preko njive do kanala gde je Jelena pronađena pokazuje da je realna tvrdnja da je na nasip dovezena pošto se put nalazi u blizini dela kanala u kom je telo pronađeno i njime su mogla da prođu kola.

NOVI DOKAZI... Privatni forenzičari tvrde da je Jelena ubijena na jednom mestu, a onda telo odneseno na drugu lokaciju, foto: Privatna Arhiva

- Jelena nije imala krvi na prednjem delu majice u trenutku kada je pronađena u vodi i izvađena na suvo. Fotografije sa uviđaja, na kojima se vidi kako policija izvlači Jelenino telo iz kanala, a koje su nam dostavili njeni prijatelji, potvrđuju da na njenoj sivoj majici nema krvi. Tragova krvi nije bilo ni na licu mesta i u okolini gde je pronađena - otkriva Šipka i dodaje „da to ukazuje da je drugi i ostale udarce primala u horizontalnom položaju, kao i da je na nasip dovezena takođe u horizontalnom položaju“.

MAJICA BEZ TRAGOVA KRVI... Telo Jelene Marjanović, foto: Zorana Jevtić

DR ŠIPKA: Na Jeleninoj majici nisu nađeni tragovi krvi, što znači da je ubijena na drugom mestu

Šipka objašnjava za Kurir da je CFI ovu delimičnu rekonstrukciju Jeleninog ubistva izvršio na osnovu analize materijala koji im je bio dostupan, kao i na osnovu izjava rodbine i prijatelja Jelene Marjanović. Podsetimo, Kurir je još u junu imao uvid u ovu detaljnu analizu, na osnovu koje su forenzičari došli do zaključka da je Jelenino telo u kanal bačeno posle završetka policijske potrage za njom, a pre nego što je telo pronađeno u kanalu.

- Deo istrage CFI svodio se i na analizu nekoliko fotografija koje smo dobili od prijatelja i rodbine pokojne pevačice, za koje su oni tvrdili da su autentične - kaže dr Šipka.

Forenzičar Šipka tvrdi

UBICA S POLICIJOM TRAŽIO TELO

Nenad Šipka naglašava da je tim stručnjaka CFI utvrdio da je ubica Jelene Marjanović najverovatnije bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija tragala za Jelenom.

- Taj ko je dovezao telo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga - objasnio je direktor CFI dr Nenad Šipka.

Nije za javnost

POSTOJE NOVI DETALJI

Dr Nenad Šipka objašnjava da postoji još detalja koji mogu da dovedu do rasvetljavanja ubistva, ali da oni u ovom trenutku nisu za javnost.

- Oni su u formi predloga za vršenje istražnih radnji upućeni nadležnom tužilaštvu. Mi smo sva svoja dosadašnja saznanja uputili tužilaštvu i policiji, ali nemamo povratnu informaciju da li su oni povodom naših saznanja vršili bilo kakvu istragu. To je i razumljivo, jer nas u postupku nije angažovalo tužilaštvo, već porodica - ističe Šipka i dodaje da je CFI za konačnu analizu i rekonstrukciju neophodna zvanična dokumentacija od tužilaštva.

(Kurir.rs/Marija Ivanov/Foto: Printscreen Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: "Beograd na vodi" na ledu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja