KOMŠIJE O POGINULOM KAPETANU VOJSKE SRBIJE: Ne verujemo da više nećemo videti mladog oficira!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

PIROT

KOMŠIJE O POGINULOM KAPETANU VOJSKE SRBIJE: Ne verujemo da više nećemo videti mladog oficira!

Crna Hronika -

U Tijabarskom delu Pirota, tačnije u u dnu Kosovske ulice kod nekadašnje opančare "Tigar", vest i smrti kapetana vojne policije Vladana Jovanovića (32), primljena je sa nevericom.

Nesrećni Jovanović je iza sebe ostavio nezaposlenu suprugu Vesnu sa kojom je nekoliko godina u braku, oca Miodraga koji radi na koridoru i majku Dragicu zaposlenu u "Tigru". Komšije nisu mogle da veruju da više neće videti mladog kapetana Vojske Srbije, koji je pre službovanja u Nišu bio raspoređen u Vranje.

Niko iz Vladanove porodice nije bio u mogućnosti da daje izjave, ali su poznanici i njegovi prijatelji, počeli u dom Jovanovića da dokaze od ranih jutarnjih časova. Ispred kuće vojni džip i pripadnici vojske, a jedan od prijatelja i drugara iz vojske nam je rekao da je Vladan bio odličan drug i starešina i da je bio čovek za primer.

"Znao sam ga od malih nogu i prosto ne mogu da poverujem da je poginuo. Družio se sa našim sinom koji je nešto stariji takođe na službi u vojsci i kada je trebalo da prelomi šta će da upiše posle srednje škole dolazio je kod njega i savetovao se. Zatim je upisao Akademiju koju je uspešno završio. Putovao je na posao u Niš nekad automobilom, nekad autobusom", rekao nam je Vitomir Andrejić, majstor na uglu ulice u kojoj je Vladan odrastao.

"Bio je vršnjak sa mojom kćerkom i zajedno su još u osnovnoj i kasnije srednjoj vežbali zadatke i drugo gradivo, igrali se. Malopre sam saznao na pijaci i još uvek ne mogu da poverujem da ga nema. Bio je odmeren u umeren u svemu. To što se desilo njemu i njegovom kolegi iz Prokuplja je strašno", priča kroz duboke uzdahe drugi komšija.

Niko iz Vladanove porodice nije hteo da razgovara sa novinarima, niti da ih primi. Nisu dozvolili slikanje, niti su dali njegovu fortografiju, a ljudi iz vojske su nas za sve informacije uputili na Minisrtarstvo odbrane koje je izdalo saopštenje.

Kurir.rs/Novosti/V.Ć.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO: Ko je ubica sa Dedinja?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track