SKANDAL U NIŠKOM ZATVORU: Pokušali da prošvercuju drogu dok je ministarka bila u poseti
Foto: Marina Lopičić

SKANDAL U NIŠKOM ZATVORU: Pokušali da prošvercuju drogu dok je ministarka bila u poseti

Crna Hronika -

Pokušali da prošvercuju narkotike u pomorandži, misleći da neće biti primećeni jer je tog dana ministarka Nela Kuburović bila u poseti niškom zatvoru.

Služba obezbeđenja niškog Kazneno-popravnog zavoda osujetila je u petak pokušaj doturanja 90 tableta "buprenorfina" osuđeniku D.K. koje je njegova sestra J.K. sakrila u izdubljene plodove narandže. Unošenje zabranjene pošiljke pokušano je u 16.35 sati, baš u vreme kada je u poseti Kazneno-popravnom zavodu bila ministarka pravde Nela Kuburović.

J.K. je ovo smatrala dobrom prilikom da u zatvor unese nedozvoljene lekove verujući da će zbog prisustva visokog gosta popustiti pažnja zatvorskog obezbeđenja.

Protiv sestre D.K, koji u niškom zatvoru izdržava kaznu od osam i po godina zbog ubistva, podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog posedovanja psihoaktivnih supstanci.

Prošle godine Kruševljanka J.P. (67) je takođe zaradila krivičnu prijavu kada je pokušala da u niški Kazneno-popravni zavod unese 15 tableta istog medikamenta i to u donjem vešu.

Lekovi su bili namenjeni njenom sinu, narkomanskom zavisniku.

Lek "Buprenorfin" primenjuje se u terapiji lečenja zavisnosti od narkotika, ali ga narkomani koriste i kao zamenu za drogu. Baš iz tog razloga, ne može se nabaviti bez recepta, a njegova cena na crnom tržištu je od šest do osam hiljada dinara po tableti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: EVO KO JE KOMANDOVAO LIKVIDACIJOM ARKANA! Ubice do detalja opisale šta se dešavalo 15.januara 2000!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track