ŠOKANTAN PREOKRET U ISTRAZI KRVAVOG ZLOČINA NA DEDINJU: Trag baruta otkriva ko je zapravo pucao!
Foto: Privatna Arhiva, Facebook

Čeka se parafinski test ruku

ŠOKANTAN PREOKRET U ISTRAZI KRVAVOG ZLOČINA NA DEDINJU: Trag baruta otkriva ko je zapravo pucao!

Crna Hronika -

Tragovi baruta otkriće tajnu šta se zapravo desilo između uglednog hirurga sa VMA Srđana Cvetanovića (59) i glumice Ivane Panzalović (30) u stanu u ulici Koste Racina na Dedinju.

foto: Zorana Jevtić

Utvrđeno je da su oboje u trenutku krvavog obračuna, 7. septembra oko 4.30, imali alkohol u krvi, ali će tek posle kompletne istrage biti jasno da li je kapljica više pomutila razum lekaru ili se radi o zločinu zbog ljubomore.

DOKTOR SPASAO ŽIVOT STARLETI: Hirurg koji se ubio obilazio Tamaru Đurić na VMA

- Glumica je jedini živi svedok ove drame. Njen iskaz je od velikog značaja za utvrđivanje istine, ali će slika celog događaja biti potpuno jasna tek kada se obave sva veštačenja. Za rasplet drame je potrebna skica lica mesta, policijski zapisnik o uviđaju, foto-dokumentacija, obdukcioni nalaz o povredama pokojnog doktora, izveštaj lekara o ranjavanju glumice, balistički nalaz i izjava glumice - navodi izvor iz istrage.

Balističko veštačenje treba da pokaže ko je pucao i sa kojeg rastojanja.

foto: Printscreen Facebook

- Najvažniji je parafinski test ruku, jer on otkriva ko je pucao. Ako je hirurg pucao, na njegovim rukama su morale da ostanu čestice baruta. Proverava se da li je i glumica imala tragova barutnih čestica na rukama, bez obrzira na njene tvrdnje da joj je lekar pucao u glavu, a posle toga izvršio samoubistvo. Važan je oreol oko njene rane na glavi, jer to govori sa kojeg je rastojanja pucano. Ako je rastojanje između tela i cevi manje od 40 centimetara, oko ulazne rane će ostati trag barutnih čestica - objašnjava sagovornik i dodaje da sama povreda mnogo otkriva.

HIRURG PUCAO U GLUMICU PA SE UBIO: Sumnjao da je bila bliska s političarem!

- Na osnovu kanala rane se utvrđuje gde su bila usta cevi. Rana može da otkrije da li je doktor pucao glumici u glavu kada je prislonio pištolj ili je hitac ispalio iz daljine. Na osnovu njihovog međusobnog položaja, koji je zatečen prilikom uviđaja, kao i iskaza glumice, proveravaće se kako je pucao i da li se ceo događaj odigrao baš onako kako je profesorka iz „Kursadžija” ispričala - kaže na kraju sagovornik i naglašava da je u događajima kao što je ovaj veoma teško utvrditi istinu.

foto: Privatna Arhiva

Veza glumice i hirurga, puna snažnih emocija, okončala se u stanu na Dedinju u kojem su zajedno živeli oko šest meseci.

EVO ZBOG ČEGA JE HIRURG ISPALIO HITAC U GLUMICU, PA PRESUDIO SEBI: Ovo je motiv krvave tragedije na Dedinju!

Prema prvim saznanjima iz istrage, Ivana je policajcima ispričala da joj je Srđan posle burne svađe i tuče pucao u glavu, a potom izvršio samoubistvo.

Ispred zgrade u kojoj se odigrala drama mogli su se videti polomljen ventilator, luster i čaše koje su ljubavnici bacali kroz prozor, dok je krvi bilo na sve strane.

(Kurir.rs/Alo/S.Dž.S./J.P./Foto: Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(FOTO) PRVE SLIKE SA MESTA ZLOČINA: Pucnjavi prethodila žestoka svađa Ivane i Srđana, letele čaše, tanjiri, čak i ventilator

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja