MUP: Vatrogasci nisu kasno reagovali na požar u kojem je stradalo troje dece
Foto: Stefan Jokić

demanti

MUP: Vatrogasci nisu kasno reagovali na požar u kojem je stradalo troje dece

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije saopštio je danas da nisu tačni navodi u pojedinim medijima da je Vatrogasno-spasilačka jedinica kasno reagovala požaru u selu Vajska, u kojem je stradalo troje dece uzrasta od jedne do četiri godine.

U saopštenju se navodi da Sektor poseduje tonske zapise, kao i da je u gašenju požara u kojem je gorela porodična kuća od oko 140 metara kvadratnih i koji je u potpunosti ugašen u 14.10, učestvovalo pet vozila sa sedam vatrogasaca-spasilaca.

foto: Slađana Stojanović

"Po dojavi o požaru koja je primljena u 8.36 časova na lice mesta odmah je upućeno jedno vozilo sa vatrogascima-spasiocima iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Bač, koja je udaljena od sela Vajska 17 kilometara. Vreme dolaska pripadnika VSJ Bač na mesto dogadjaja je u 8.55 časova što je snimljeno u operativnom centru u Novom Sadu i lako se može proveriti", rekao je načelnik Sektora Predrag Marić.On je dodao da je za taj požar povučena i pasivna smena jedinice Bač, koja je na mesto dogadjaja stigla u 9.05, a da je u 9.45 stigla i područna jednica Bačka Palanka.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Novi detalji misterioznog ubistva Jelene Marjanović ! Ko su pomagači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track