SEVERNA KOSOVSKA MITROVICA: U dva dana zapaljena dva automobila
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Paljevina

SEVERNA KOSOVSKA MITROVICA: U dva dana zapaljena dva automobila

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - U severnoj Kosovskoj Mitrovici jutros i tokom vikenda zapaljena su dva automobila, "fijat stilo", kruševačkih registarskih oznaka, i "sitroen c5", vlasnika Srbina iz Severne Mitrovice.

Ubrzo nakon što je stigla potvrda da je rano jutros u Kosovskoj Mitrovici zapaljen automobil, iz Kosovske policije za region Sever za Košev potvrđeno je da je tokom vikenda i u Mikro naselju zabeležen još jedan slučaj paljenja vozila.

"Mogu da potvrdim da je zabeležen slučaj 16. septembra u Mikro naselju. U pitanju je vozilo Citroen C5, vlasnika kosovskog Srbina," kazao je izjavi za portal KošŠev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U 24-časovnom policijskom izveštaju koji se dostavlja medijima ovog slučaja, ipak, nema, ali Hoti je potvrdio da je slučaj zaveden u Direkciji sever. Rano jutros, u ulici Lole Ribara, u Kosovskoj Mitrovici, zapaljen je još jedan automobil - "Fiat stilo", kruševačkih registarskih oznaka.

Veruje se da je požar podmetnut, a oštećen je i automobil koji je bio parkiran u neposrednoj blizini. Od početka godine na severu Kosova zabeleženo je više slučajeva paljenja automobila, kao i jedan pokušaj paljenja.

Krajem aprila u Kosovskoj Mitrovici zapaljena su tri automobila, a mercedes, na kojem je požar podmetnut, pripadao je srpskom policajcu granične policije Kosova. Sredinom jula zapaljen je automobil u Leposaviću, a krajem meseca, u razmaku od dva dana, zapaljeni su automobili dr Dragiši Miloviću i Oliveru Ivanoviću.

U avgustu je zabeležen pokušaj paljenja automobila pripadniku Kosovske policije u Zubinom Potoku, navodi portal.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je Zoran Marjanović odveden u pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track