OVAKO SU UBILI JELENU MARJANOVIĆ: Odvrnuli muziku i čekićem je udarali DO SMRTI! NJENE VRISKE NIKO NIJE ČUO!
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Zločin koji je potresao Srbiju! Ubistvo pevačice Jelene Marjanović

OVAKO SU UBILI JELENU MARJANOVIĆ: Odvrnuli muziku i čekićem je udarali DO SMRTI! NJENE VRISKE NIKO NIJE ČUO!

Crna Hronika -

Istraga… Ubica Jelenu udario u potiljak, a kada je ona počela da zapomaže, on je pojačao muziku i nastavio sa udarcima, nova su saznanja iz policijske istrage.

BEOGRAD - Policija sumnja da zapomaganje i vrisku pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, koja je brutalno ubijena sa devet udaraca tupim predmetom u glavu, niko od komšija u Borči nije čuo jer je u vreme zločina bila pojačana muzika u studiju. Ovo su novi dokazi do kojih je, kako nezvanično saznajemo, došla istraga.

Kako je Kurir juče objavio, veoma je moguće da je Jelena ubijena u muzičkom studiju, koji se nalazi unutar porodične kuće Marjanovića.

Komšije čule muziku

- U tom momentu nikome nije bilo ništa sumnjivo, jer muzički studio nema zvučnu izolaciju, pa se muzika i ranije čula. Međutim, posle rekonstrukcije zločina i sklapanja svih dokaza prikupljenih dosad, najverovatnije je muzika pojačana posle prvog udarca koji je nesrećna žena zadobila u glavu - otkriva izvor upućen u istragu i nastavlja:

Jelena brutalno ubijena sa devet udaraca u potiljak

- Najverovatnije je između supružnika u petak uveče došlo do svađe i razmene teških reči. Ubica, odnosno Zoran, koji je osumnjičen da je svirepo ubio Jelenu, udario ju je čvrstim predmetom u potiljak. Kada je nesrećna žena pala na zemlju, počela je da doziva pomoć, ali je on pojačao muziku i nastavio da je udara.

Upućeni u slučaj, kako navodi naš izvor, ne isključuju mogućnost da je reč o čekiću, ali i nekom drugom predmetu koji mu se našao pri ruci. Prema svedočenjima komšija, oni nisu mogli da se sete da li su te večeri čuli buku i lomljavu, ali su se setili glasne muzike koja je svirala neko vreme.

Svirepo ubijena... Jelena Marjanović, foto: Privatna Arhiva

Cela kuća oprana

- Najverovatnije se osumnjičeni uspaničio kada je shvatio šta je učinio i zbog toga se nije snašao da brzo smanji muziku. Verujemo da je ona svirala i dok je sa ostalim ukućanima pokušavao da što je brže moguće ukloni tragove. Zbog toga su cela kuća, studio, kupatilo, ali i sve druge površine oprani abrazivnim sredstvom, odnosno varikinom. Istom hemikalijom očišćeni su i ruke i nokti Jelene Marjanović i zbog toga sadržaj pronađen ispod noktiju nije bio upotrebljiv - dodaje sagovornik.

Zoran i njegovi saizvršioci su, kako se veruje, iste večeri skovali plan da je jedini način da se izvuku ukoliko prijave pevačicin nestanak. Zbog toga je, kako se veruje, on za sutradan, za subotu, inscenirao šetnju s njihovom ćerkom Janom po nasipu u Crvenki. Tog dana je, potom, kako je ispričao i na saslušanju u tužilaštvu, prijavio nestanak supruge tvrdeći da je otišla da trči.

foto: Nebojša Mandić

Pričali u šiframa… Kako je policija prisluškivala Marjanoviće

JELENU NAZIVALI PARADAJZOM, PIJACA MESTO ZLOČINA

Presretnuti telefonski razgovori članova porodice Marjanović samo su potvrdili sumnje policije da su svi oni umešani u ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović u Borči.

Iako je već u prvim satima istrage policija imala snažne indicije da su Marjanovići umešani u zločin, njihovi telefoni stavljeni su na mere prisluškivanja. Svesni da ih policija neprekidno prati, Marjanovići su, kako se pretpostavlja, razgovarali o ubistvu i Jeleni šifrovano.

Uoči godišnjice zločina, policija je presrela razgovor u kome je svekar pevačice Vladimir Marjanović pozvao sina Zorana i rekao mu da je „gužva na pijaci jer svi traže paradajz“. Istražitelji veruju da je „paradajz“ označavao Jelenu, a „pijaca“ mesto zločina. Zoran mu je tada odgovorio „da je pijaca prazna i da nema šanse da je ostalo paradajza“.

Takođe, policija je presrela razgovor u kome je Zoran Marjanović, nakon izlaska iz policije sa saslušanja, pozvao brata Miloša i ponovo razgovarao o pijaci i paradajzu.

- Očigledno je da su razgovarali o ubistvu pevačice, jer ko bi nakon saslušanja u policiji pričao o paradajzu i stanju na pijaci - otkrio je izvor iz istrage.

foto: Zorana Jevtić

Sumnjivo… Da li se Zoranov otac nehotice odao

KAKO JE SVEKAR ZNAO ZA ČEKIĆ?

Posle pretresa porodične kuće Marjanovića u danima nakon ubistva Jelene Marjanović, njen svekar Vladimir dao je medijima neobičnu izjavu u kojoj je naveo da „inspektori nose šta misle da treba dok se ubica slobodno šeta s čekićem“.

Ova izjava krajnje je neobična ako se ima u vidu da je pevačica ubijena tupim predmetom. Postavlja se pitanje kako je Vladimir Marjanović naveo baš čekić kao oružje kojim je njegova snaha usmrćena.

- Istraga je pokazala da je Jelena ubijena tupim predmetom, a da je vrlo moguće da je taj predmet čekić - navodi naš izvor iz istrage.

Forenzičar s kojim smo razgovarali, a koji je želeo da ostane anoniman ističe da postoji mogućnost da je Jelena ubijena čekićem.

- Veoma je zanimljivo što je član porodice izneo takvu tvrdnju, naročito jer su povrede koje je nesrećna devojka imala na glavi mogle nastati upravo čekićem. Sa sigurnošću se može reći da je ona zadobila devet udaraca tupim tvrdim predmetom, a čekić odgovara opisu oružja kojim je Marjanovićeva ubijena - kaže naš sagovornik.

Nenad Šipka

U DUŠNIKU NAĐENA GRANČICA

Forenzičar Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada Nenad Šipka izneo je nove detalje iz istrage ubistva Jelene Marjanović.

- U dušniku Jelene Marjanović pronađena je grančica. To znači da je, kada je bačena u kanal, bila u nesvesti, ali je udahnula još dva do tri puta. Tada je udahnula i grančicu - rekao je Šipka.

Advokat Delibašić

ZORANU PODMEĆU DOKAZE

Advokat Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića, kaže za Kurir da branioci sumnjaju da se njihovom klijentu nameštaju dokazi.

- Odbrana je mislila da je najveći šok u ovom predmetu to što je za svedoka predložena pokojna tašta. Međutim, danas smo doživeli tri još veća i skandaloznija šoka. Po zakoniku o krivičnom postupku, odmah posle saslušanja okrivljenog branilac ima pravo da razgleda predmet, ali nama je tužilac rekla da predmet možemo da dobijemo tek u ponedeljak. Razlog za to je šokantan, jer je rekla da listovi u predmetu nisu zalepljeni i da se čeka da danas stigne nalaz i mišljenje veštaka patologa o povredama i vremenu smrti - kaže Delibašić.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šok.. Ne može da veruje šta ju je snašlo

NADA TOPČAGIĆ: SAMO FALI DA I MENE OPTUŽE

Nada Topčagić ne može da veruje da je neko povezuje s ubistvom njene prijateljice i koleginice Jelene Marjanović.

- Jutros sam pročitala vest da su dve pevačice umešane u Jelenino ubistvo. Odmah sam suprugu rekla: „Gle, Zlatko, sigurno su mislili da smo Indi i ja umešane.“ Pa na šta to liči. Daleko bilo. U trenutku kad se to desilo, bila sam na moru, pa smo se suprug i ja vraćali i svratili na Taru - kaže pevačica za Kurir.

Ona priznaje da je saslušana u policiji nekoliko dana nakon ubistva.

- Naravno da sam saslušana. Pa svi prijatelji su saslušani. Šta je tu čudno? To nema nikakve veze s mešanjem u zločin. Ne mogu da verujem šta sve ljudima padne na pamet. Samo je falilo da stave moju sliku i ime. Bože me sačuvaj kuda ide ovaj svet - poručila je pevačica.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt i s pevačicom Indi, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

LJ. S.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track