UKINUT PRITVOR: Pušteni na slobodu mladići koji su bentlijem presekli Vučićevu kolonu!
Foto: EPA

očekuje se odluka Višeg javnog tužilaštva o optuženju

UKINUT PRITVOR: Pušteni na slobodu mladići koji su bentlijem presekli Vučićevu kolonu!

Crna Hronika -

Trojici osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u slučaju "bentli" ukinut je pritvor jer su ispitani predloženi svedoci zbog kojih im je pritvor bio određen. Oni se terete za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode.

Iz pritvora, u kojem su bili tri sedmice pušteni su u petak, pošto je u tužilaštvu svedočio vlasnik "bentlija", bivši fudbalski reprezentativac Ivica Dragutinović, potvrdio je Tanjugu njihov branilac Goran Ninić.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak na predlog Više javnog tužilaštva i odbrane u petak popodne ukinuo pritvor prema okrviljenima, nakon što je tužilaštvo ispitalo predložene svedoke, čime su ujedno prestali razlozi za njihovo dalje zadržavanje u pritvoru.

U narednom periodu očekuje se odluka Višeg javnog tužilaštva o optuženju.

U ovom slučaju terete se Luka Radulović, Miloš T. i Stevan D.

Oni su uhapšeni 2. septembra, nedugo pošto su na kružnom toku oko 8:20 na Topčiderskoj zvezdi naleteli automobilom "bentli" španskih registarskih oznaka na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

Vozača bentlija Luku Radulovića inače traži austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! EKSKLUZIVNO! Otac srpskog ministra policije trguje oružjem?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track