PATOLOG ZORAN STANKOVIĆ O SMRTI JELENE MARJANOVIĆ: Netačne interpretacije veštačenja u medijima!
Foto: Dragana Udovičić

o smrti pevačice

PATOLOG ZORAN STANKOVIĆ O SMRTI JELENE MARJANOVIĆ: Netačne interpretacije veštačenja u medijima!

Crna Hronika -

Patolog Zoran Stanković izjavio je danas da su se u medijima pojavile brojne spekulacije, proizvoljna tumačenja, netačnosti i nedosledna objašnjenja u vezi sa sudskomedicinskim i traseološkim veštačenjem okolnosti pod kojima je - kako i gde nastupila smrt pevačice Jelene Marjanović.

"U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom", naveo je Stanković u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je napomenuo da će na sva pitanja zaintersovanih lica u vezi sa veštačenjem, koje se u medijima naziva "superveštačenje", odgovoriti kada bude pozvan i kada za to dođe vreme, isključivo po odobrenju i pred nadležnim organima tužilaštva i pravosuđa.

Ti organi su, kako podseća Stanković, jedini ovlašćeni da utvrde istinu vezanu za smrt Jelene Marjanović, "a za svoj rad odgovaraju građanima Republike Srbije, u čije ime donose odluke, pored ostalog i za nasilno uzimanje tuđeg života.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. u Borči, a nakon godinu i po dana, 15. septembra je uhapšen njen suprug Zoran pod sumnjom da je neposredni izvršilac ubistva.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o ubistvu Jelene Marjanović Jelena je ubijena dan pre prijave nestanka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track