JOŠ  JEDNA TRAGEDIJA ZBOG DUGA: Žena iz Kraljeva se ubila zbog kredita u švajcarskim francima
Foto: Profimedia

užas

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA ZBOG DUGA: Žena iz Kraljeva se ubila zbog kredita u švajcarskim francima

Crna Hronika -

Još jedna osoba oduzela je sebi život zbog kredita u švajcarskim francima. Sredovečna žena iz Kraljeva pre dve nedelje je zavila u crno svoje najbliže jer nije više mogla da se nosi sa dugovima!

Kako su objavili na stranici Organizacije za zaštitu potrošača Efektiva, žena se obesila u Kraljevu zbog nemogućnosti otplaćivanja rata u švajcarskim francima koje su skoro duple.

foto: Shutterstock

- Žena je i ranije najavljivala da će sebi da oduzme život i nažalost je to i učinila pre 15 dana.

- Njoj se i porodica raspala zbog finansijskih problema nastalih zbog kredita, tako da je njene članove sramota da izlaze u javnost - rekao je za "Telegraf" predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović.

Dvojica muškaraca iz unutrašnjosti Srbije izvršila su samoubistvo krajem 2015. godine jer im je rata za stambeni kredit u švajcarcima duplirana za manje od godinu dana.

U junu 2013. sebi je presudio Radovan Ž. (56) jer su žiranti umesto njega morali da izmire više od 50.000 dinara za tri rate kredita.

Godinu dana ranije Milan Zukanović, vlasnik građevinske firme "Koling", ubio se iz istog razloga.

foto: Profimedia

Marta 2010. godine Suzan Ivanović (40) iz sela Paljane kod Ćuprije ubio je svoju suprugu Maju i sebe zbog duga koji nije mogao da vrati banci.

Milan Aleksić je januara 2010. godine vatrenim oružjem sebi oduzeo život u svojoj 37. godini zbog kredita u švajcarcima.

Franak je od poslednje nedelje jula u konstantnom padu i trenutno je na nivou od oko 105 dinara. Nadamo se da će nastaviti tim tempom i tako prekinuti agoniju među klijentima koji su uzimali kredite u švajcarskoj valuti.

(Kurir.rs/Telegraf.rs,S.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track