ADVOKATI TRAŽE SLOBODU ZA POLICAJCA IZ NOVOG PAZARA I TVRDE: Postupao po PS, pritvor nije zakonit
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Najavili žalbu Apelacionom sudu

ADVOKATI TRAŽE SLOBODU ZA POLICAJCA IZ NOVOG PAZARA I TVRDE: Postupao po PS, pritvor nije zakonit

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Advokati iz Novog Pazara, koji zastupaju policajca R. B, koji je osumnjičen da je u subotu ubio Fahrudina S. (22) iz Tutina, saopštili su danas da će Apelacionom sudu u Kragujevcu uložiti žalbu na određivanje pritvora jer smatraju da je određen nezakonito.

Advokati će, kako najavljuju, tražiti puštanje R. B. na slobodu.

foto: Facebook

Prema izjavi advokata, oni smatraju da uhapšeni policajac ni na koji način ne može uticati na svedoke jer osim troje službenih lica mešovitog nacionalnog sastava, koja su sprovodila legalnu i legitimnu akciju, na licu mesta bio je još samo jedan svedok, saputnik pokojnog Skarepa na koga osumnjičeni ni na koji način ne može uticati.

Advokati naglašavaju i da su se "javnosti putem društvenih mreža ovih dana obratili mnogi građani iz raznih krajeva koji smatraju da je osumnjičeni policajac, vršeći dužnost branio sebe i kolege" i dodaju "da je javnost uznemirena zbog zločina, koji se dogodio pre nekoliko dana u centru Novog Pazara, kada je pucano na policajca." Advokati podvlače i da je osumnjičeni postupao po Zakonu o pravlima službe.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelena Marjanović znala da će biti ubijena?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track