PUZIGAĆA DANAS U SUD DOŠAO U MONAŠKOJ ODORI: Suđenje za ubistvo Brisa Tatona odloženo zbog izostanka svedoka
Foto: Uroš Čorbić

Naredni pretres zakazan za 15. novembar

PUZIGAĆA DANAS U SUD DOŠAO U MONAŠKOJ ODORI: Suđenje za ubistvo Brisa Tatona odloženo zbog izostanka svedoka

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da bude nastavljeno ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona u navijačkim neredima na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Puzigaća je danas u sud došao u monaškoj odori, jer se tokom višegodišnjeg bekstva zamonašio i uzeo monaško ime Sava.

Suđenje Puzigaći danas je, međutim, odloženo u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka planiranih svedoka, a naredni pretres zakazan je za 15. novembar kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci.

Na današnjem suđenju trebalo je da svedoče Igor Dimitrijević i Nenad Đuričić, kao i veštaci Đorđe Alimpijević i Ivica Milosavljević, ali se nisu pojavili. Sudsko veće je odložilo pretres za 15. novembar kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci A1 i A2 u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Sudsko veće je nalažilo da se za 24. novembar pozovu svedoci koji su bili planirani za danas.

Podsetimo, Puzigaći je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke upravo jer je zbog bekstva bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora.

U bekstvu je prethodno bio šest godina tokom kojih se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava.

foto: Dragana Udovičić

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Na početku suđenja u aprilu, Puzigaća je negirao učešće u tuči tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana. Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora. Ponovljeni postupak za ubistvo Tatona vodi se i prema Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu, bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, a nedavnom novom presudom, nakon ponovljenog suđenja na 12 godina zatvora. Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uroš Čorbić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track