(FOTO) U TE NIKOLA TESLA SPALJENO 1,1 TONA DROGE: Rebić najavio uništavanje još 4 tone
Foto: MUP Srbije

uništavanje

(FOTO) U TE NIKOLA TESLA SPALJENO 1,1 TONA DROGE: Rebić najavio uništavanje još 4 tone

Crna Hronika -

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu, a direktor policije Vladimir Rebić kaže da će u narednom periodu biti spaljeno još četiri tone narkotika.

Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika, precizirao je da među uništenom drogom preovlađuju marihuana i heroin.

Najavio da će u narednom periodu biti spaljene još četiri tone narkotika, sukcesivno, zbog ograničenja da se u jednom satu može uništiti 150 kilograma droge.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način jasno i transparentno je pokazalo gde završava droga koju je srpska policija zaplenila u uspešnim akcijama.

foto: MUP Srbije

"U prethodne tri godine, srpska policija oduzela je više od 10 tona različitih vrsta narkotika, čime smo pokazali nameru i posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova da se uhvati u koštac sa ovom vrstom kriminala i da smanji, na najmanju moguću meru, mogućnost da građani, pre svega najmlađa populacija, dođu u dodir sa drogom", naglasio je direktor policije.

foto: MUP Srbije

Rebić je dodao da će MUP i u narednom periodu nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima, kao i saradnju sa drugim bezbednosnim službama, pre svega Bezbednosno informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima.

Uništavanju droge, pored pripadnika MUP-a, prisustvovali su članovi Komisije za praćenje postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, predstavnici javnih tužilaštva i sudova, kao i predstavnici "Elektroprivrede Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto MUP Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track