NASTAVLJENO SUĐENJE ŽANDARMIMA: Danas svedoči forenzičar Branimir Aleksić
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Viši sud u Beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE ŽANDARMIMA: Danas svedoči forenzičar Branimir Aleksić

Crna Hronika -

BEOGRAD - Veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić svedočiće kasnije danas u Višem sudu na sudjenju žandarmima koji su optuženi za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu.

Jedan od optuženih Zlatko Gigić protiv kojeg je postupak u ranijem delu suđenja bio razdvojen, postavljao je danas na početku ročišta pitanja svedocima - žandarmima koji su bili na mestu incidenta 28. septembra 2014. godine.

Sva četiri svedoka su potvrdila da su iz policijskog kordona čuli uzvik: "Pištolj, pazi pištolj", ali nisu mogli da prepoznaju glas. Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada kao i zlostavljanja i mučenja, a optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Svi optuženi su tokom ranijih ročišta negirali krivicu i naveli da su postupali po zakonu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se terete Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track