PREMINUO DRUG ZORANA MARJANOVIĆA: Verni prijatelj koji je bio uz njega u kritičnim trenucima iznenada umro
Foto: Dragana Udovičić

PREMINUO DRUG ZORANA MARJANOVIĆA: Verni prijatelj koji je bio uz njega u kritičnim trenucima iznenada umro

Crna Hronika -

Jelenina majka Zorica Krsmanović preminula je pola godine posle ubistva ćerke, pa će se u istrazi koristiti njena izjava data policiji nakon nalaska tela njene ćerke. Međutim, to nije jedina smrt ljudi bliskih Marjanovićima posle Jeleninog ubistva.

Naime, samo nekoliko meseci nakon što je telo nađeno na nasipu u Borči, od infarkta je preminuo Zoranov drug iz Borče, za koga se pričalo da ga je i obezbeđivao. Upravo je taj muškarac bio u pratnji Zoranu u kritičnim momentima, kada je, na primer, Zoran pušten posle prvog privođenja ili kada je policija pretresala kuću.

Taj muškarac srednjih godina nije bolovao, naprečac je preminuo kada je izašao iz kafića, ostavljajući za sobom bolesno dete. On je takođe mogao da razjasni šta se dešavalo u familiji Marjanović i kakav su odnos ukućani imali prema Jeleni.

foto: Dragana Udovičić

Saslušanje svedoka u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović počelo je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ali rasvetljavanje misterije kako je usmrćena ipak je više na materijalnim dokazima nego na izjavama.

U javnosti su se pojavile informacije da je na licu mesta nađen i DNK osobe koja nije u rodbinskim vezama sa Zoranom Marjanovićem, osumnjičenim suprugom ubijene pevačice.

Taj DNK materijal po svemu sudeći nije u bazi kojom raspolaže MUP Srbije. Očekuje se da u nastavku istrage biti identifikovana i ta muška osoba i da će biti utvrđena njegova uloga u samom zločinu. Ono što je izvesno je da su na Jeleninom telu nađeni DNK tragovi njenog supruga, što je međutim, razumljivo jer su bili u braku i u stalnom fizičkom kontaktu.

foto: Dragan Kadić

Zorana zasada ponajviše diskriminišu rezultati analize blata koje je nađeno na njegovim pantalonama, a koje se podudara sa onim u Jeleninoj kosi u momentu zločina. On je, da podsetimo, od Jeleninog navodnog nestanka tvrdio da nikada tokom višečasovne potrage za njom nije kročio blizu mesta na nasipu na kome je njeno telo nađeno.

U istrazi će takođe biti utvrđeno sa kim se sve čula Jelena od 1. aprila 2016. godine do narednog dana u 17 sati, kao i da li je imala odlaznih poziva ka broju svoje majke Zorice Krsmanović. Pravni tim rođaka ubijene pevačice najavio je da će tražiti i da se utvrdi kuda se 2. aprila prošle godine kretala Zorica Mitrović, sadašnja devojka Jeleninog supruga, kao i da li je u vreme zločina bila u ljubavnoj vezi sa Zoranom.

Saslušanje osam svedoka

Iako su materijalni dokazi ključni, izjave svedoka ipak bi mogle doprineti u rasvetljavanju pojedinih odnosa u Jeleninom životu, ali i odgonetnuti šta se dešavalo poslednjih sati života pevačice. U krivičnoj prijavi koju je policija podnela protiv Zorana Marjanovića navedeno je samo osam svedoka, ali se očekuje da će tužilaštvo saslušati više osoba. Pretpostavka je da će i odbrana Zorana Marjanovića, ali i pravni tim Jeleninih rođaka, predložiti svoje svedoke.

U tužilaštvu je počelo saslušanje svedoka, a prva je Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice Jelene. Posle nje izjave bi trebalo da daju Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića.

Neizvesno je, međutim, da li će Marjanovići to i uraditi, jer je njihovo pravo kao privilegovanih svedoka da ne daju izjave pred tužiocem.

Tužilaštvo planira da sasluša još dva člana porodice Marjanović, Zoranovu majku Zoricu i snahu Milicu, koja se nedavno udala za njegovog brata Miloša. Izjave bi još trebalo da daju kuma porodice Marjanović, Jelenina drugarica i šminkerka, kao i vaspitačica male Jane, koja je videla Jelenu 1. aprila kada je ćerku uzela iz vrtića.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track