25 GODINA OD KNELETOVE SMRTI Otac Dušan: Ubistvo mog sina za mene nije zastarelo
Foto: Vladimir Šporčić

Pomen

25 GODINA OD KNELETOVE SMRTI Otac Dušan: Ubistvo mog sina za mene nije zastarelo

Crna Hronika -

Knežević je, podsetimo, ubijen 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela „Hajat“, a ubica do danas nije otkriven

Prošlo je tačno 25 godina od ubistva Aleksandra Kneževića Kneleta (21), a njegova porodica, zajedno sa užim krugom rođaka i prijatelja, juče je održala pomen na Topčiderskom groblju.

Knežević je, podsetimo, ubijen 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela „Hajat“, a ubica do danas nije otkriven. Razlog za to je i činjenica da je ovo ubistvo, po novom krivičnom zakonu, pre nekoliko meseci ove godine proglašeno za zastareli slučaj.

Dušan Knežević, otac ubijenog mladića, za Kurir je juče rekao da je iz medija saznao da je ubistvo njegovog sina zastarelo po zakonu.

- Ne mogu da verujem. Do danas niko nije odgovarao za ubistvo mog sina. Što se mene i moje porodice tiče, njegovo ubistvo nikada neće zastareti - rekao je kratko stariji Knežević.

foto: Vladimir Šporčić

Pored njega, njegove supruge i mlađeg sina, pomenu su prisustvovali rođaci i iskreni Kneletovi prijatelji.

- Bilo je to neko drugo vreme. Sećam se kako smo kao klinci menjali garderobu za susrete s devojkama... S druge strane, smeta mi što o Kneletu pričaju oni koji ga nisu ni poznavali - prisećao se jedan od Kneletovih prijatelja. Oni koji su Kneleta poznavali pričali su da je imao jedan moto: „Bolje da živim jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš“.

Kurir / J. R.

Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-e!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track