(FOTO) NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Biznismen došao da svedoči o ubistvu koje su mu spremali
Foto: Jelena Rafailović

sUDSTVO

(FOTO) NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Biznismen došao da svedoči o ubistvu koje su mu spremali

Crna Hronika -

Biznismen Milan Beko stigao je u Viši sud u Beogradu gde treba da svedoči na suđenju optuženima za učešće u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine, Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac. Beko je u sud stigao pet minuta pred početak pretresa u pratnji tri telohranitelja.

Biznismen u ovom postupku ima status oštećenog. On je i ranije saslušavan u istrazi i na prvom suđenju Maji Adrovac, i optužene nije prepoznao kao napadače.

Nakon saslušanja u istrazi Beko je negodovao jer mu tužilaštvo tada nije omogućilo "prepoznavanje" napadača između više lica kako bi sa sigurnošću mogao da kaže da li Zdravković jeste ili nije lice koje je na njega pucalo. Zdravković, optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva, je u julu na početku suđenja negirao krivično delo, tvrdeći da nema nikakve veze sa navodima optužnice.

foto: Jelena Rafailović

Optužbe za pomaganje u pokušaju ubistva tada je negirala i Maja Adrovac, kojoj je ovo ponovljeno suđenje, a posle prvog je bila oslobođena optužbi.

Zdravković je u pritvoru od hapšenja u julu prošle godine, dok se Adrovac brani sa slobode. Postupak protiv Zdravkovića i Adrovca zimus je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je u decembru ukinuo oslobađajuću presudu Maji Adrovac.

Zdravkoviću se, optužnicom na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju.

On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora. Prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

foto: Jelena Rafailović

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to Višem sudu tokom prvog postupka nije bio dovoljan dokaz da je osudi za umešanost u pokušaj ubistva, pa joj je izrekao oslobađajuću presudu u junu 2016.

Tu odluku je, međutim, Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužioca i naložio da joj se ponovo sudi u istom postupku sa Zdravkovićem.

Ona je supruga Ivana Adrovca koji se pominjao kao jedan od učesnika ovog dela, ali nije zvanično osumnjičen.

(Kurir.rs/Novosti)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pokušaj ubistva Milana Beka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track