(FOTO) POLICIJI PUNE RUKE POSLA NA BATROVCIMA: Za vikend zaplenili revolver, drogu i dve fantomke
Foto: Carina Srbije

šverceri

(FOTO) POLICIJI PUNE RUKE POSLA NA BATROVCIMA: Za vikend zaplenili revolver, drogu i dve fantomke

Crna Hronika -

Carinici su tokom proteklog vikenda na graničnom prelazu Batrovci zaplenili revolver i dve "fantomke" i osujetili pokušaj četvorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu sakriveni u kamionskom tovaru, dok su u referatu DHL u Novim Banovcima sprečili da pošiljka sa psihoaktivnim supstancama stigne do primaoca u Valjevu.

Revolver kalibra 9mm "P.A.K." pronađen je 5. novembra prilikom detaljne kontrole automobila "Opel Astra" bugarskih registarskih oznaka, na izlazu iz zemlje, saopštila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

Pištolj u kožnoj futroli sa manevarskom municijom pokušao je da prokrijumčari 39-godišnji bugarski državljanin, koji je putovao sam i na prethodno pitanje carinika, odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Tokom fizičkog pregleda automobila, najpre je ispod vozačkog sedišta pronađen pištolj napunjen manevarskom municijom, da bi potom u pregradi vozačevih vrata bila otkrivena i "fantomka". Još jedan identičan odevni predmet bio je sakriven i u fabričkoj šupljini štop-svetla.

foto: Carina Srbije

U saopštenju se dodaje da su dan ranije zahvaljujući mobilnom skeneru, u kamionskom tovaru otkrivena četiri mladića iz Avganistana. Analizom slike sa skenera, među aluminijumskim profilima, kojima je bio natovaren bugarski kamion na putu ka Francuskoj, uočene su četiri ljudske siluete. Fizički pregled je potvrdio da se u prikolici bugarskog kamiona kriju četvorica mladih migranata.

foto: Carina Srbije

Carinici su prilikom kontrole pošiljaka u referatu DHL u Novim Banovcima, zaplenili oko 300 tableta i litar tečnosti, za koje se sumnja da su na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, čiji je uvoz zabranjen. U paketu koji je pristigao iz Johanesburga za primaoca u Valjevu, detaljnom kontrolom je u dve plastične kesice pronađeno 186 kapsula zelene boje i 103 kapsule bele boje, bez bilo kakvih oznaka.

Pored toga u pošiljci su bile i dve plastične flaše od po 500 l u kojima se nalazila tečnost nepoznatog sastava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Carina Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! I srpski političari u “Rajskim papirima”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track