VIŠI SUD: Velji Nevolji pripremno ročište odloženo za decembar
Foto: Zorana Jevtić

zbog zdravstvenih razloga

VIŠI SUD: Velji Nevolji pripremno ročište odloženo za decembar

Crna Hronika -

Pripremno ročište u procesu protiv Veljka Belivuka (32), zvanog Velja Nevolja i još dvojice okrivljenih za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševica 30. januara ove godine treba da se odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 25. decembar.

Ročište je odloženo zbog sprečenosti sudije da dođe iz zdravstvenih razloga, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Pripremno ročište će inače biti održano bez prisustva javnosti i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati glavni pretres (suđenje) koji će biti javan i na kome će moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Optužnica protiv Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića, nedavno je postala pravosnažna jer se optuženi nisu žalili na nju Apelacionom sudu.

Belivuk i Miljković su u pritvoru, dok je Kojić u bekstvu. Sva trojica su optuženi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića.

foto: Zorana Jevtić

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivicno delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u medijima poznat i kao Velja navolja, uhapšen je početkom februara, a Miljković u maju. Na saslušanju u tužilaštvu, Belivuk je negirao ucešce u ubistvu, dok se Miljkovic branio ćutanjem.

Miloševićevo beživotno telo pronadeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja sedam. Mediji su pisali da je Milošević bio poznat po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbedenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track