ISPOVEST ZORANA, MUŽA STRADALE BODIBILDERKE: Umirala je, a ja sam je zvao i zvao... Odmah sam znao da nešto nije u redu
Foto: Youtube Printscreen

Čuli se 5 minuta pre nesreće

ISPOVEST ZORANA, MUŽA STRADALE BODIBILDERKE: Umirala je, a ja sam je zvao i zvao... Odmah sam znao da nešto nije u redu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Poznata srpska bodi-bilderka Branislava Jovanović (47) poslednji put se čula sa svojim suprugom Zoranom bukvalno pet minuta pre nesreće!

Suprug Zoran, koga pamtimo po ulogama bildera Stanislava u filmovima "Nije lako sa muškarcima" i masera u "Žikinoj dinastiji", u ispovesti za list kaže da je znao da nešto nije u redu čim mu se nije javila kada ju je pozvao po drugi put, a ispostavilo se da je upravo tada izdahnula!

foto: Printscreen Facebook

- Pet minuta pre nego što je poginula, čuli smo se telefonom. Rekla je da je dobro, da su prešli rumunsko-srpsku granicu i da mogu polako da krenem ka Pančevačkom mostu, gde je trebalo da se nađemo i da je povezem kući. Posle pet minuta sam je pozvao ponovo, ne znam ni sam zašto, ali se nije javljala ni na jedan od dva mobilna telefona. Znao sam odmah da nešto nije u redu - ispričao nam je vidno uznemiren Jovanović.

foto: Youtube Printscreen

Prema njegovim rečima, Jovo Beslać, otac fitnes šampionke Milice Beslać (16), koji je vozio automobil, uspeo je da pozove prijateljicu pre nego što je izgubio svest i da joj kaže: “Pomozi nam!”

- Tela moje supruge, male Milice i njene majke Tanje nalaze se u Opštoj bolnici u Pančevu. Danas treba da idem na prepoznavanje u Pančevo. Branislava će biti sahranjena na groblju u Zemunu, ali još nije poznato kada - rekao je Zoran.

Zoran i Branislava živeli su u Barajevu u ulici Sime Markovića, gde se nalazi njihova teretana. Komšije za Branislavu imaju samo reči hvale i kažu da bi verovatno bila živa da se ranije oprostila od takmičenja.

foto: Printskrin/Facebook

Branislava je poslednjih godina govorila da joj je dosta takmičenja u bodi-bildingu i planirala je da napusti taj sport. Rekla je da će još ove godine da se takmiči i da neće ići na ta prvenstva. Eto, da je na vreme poslušala samu sebe, sada bi bila živa - kaže jedan od komšija poznate srpske bodi-bilderke.

Tragedija se dogodila u Kovačici kada se Branislava sa fitnes šampionkom Milicom Beslać (16), kojoj je bila trener, i njenom majkom Tanjom Beslać iz Apatina vraćala sa Svetskog prvenstva u Rumuniji.

Dan žalosti u Apatinu

Skupština opštine Apatin proglasila je današnji dan danom žalosti, zbog pogibije dve sugrađanke - Tanje (37) i Milice Beslać (16) državne reprezentativke u fitnesu.

"Vest koja je prekjuče u večernjim satima prostrujala opštinom Apatin o tragediji izazvanoj saobraćajnom nesrećom u kojoj su živote izgubile naše sugrađanke, i dalje nas drži u šoku. Apatin je siromašniji za dva mlada života, među kojima je jedna 16-godišnja devojčica, šampionka Srbije i Balkana u fitnesu, koja je svojim trudom i radom mnogo obećavala", izjavio je tim povodom predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

On je, kao ispred svih građana Apatina, porodicama nastradilih uputio najiskrenije reči saučešća, objavljeno je na sajtu Opštine Apatin.

Saobraćajna nesreća u kojoj je, pored Tanje i Milice Beslać, život izgubila i bodibilderka Branislava Jovanović, dogodila se nadomak Kovačice 12. novembra.

- Zoran je vlasnik bodi-bildnig i fitnes sportskog kluba “Bim Džim” u Barajevu. U kući im je teretana. Oni su predivni ljudi, ma mogu slobodno da kažem svetski ljudi. Imaju ćerku koja ima oko dvadeset godina i imali su predivan brak. Branislava je želela da napusti takmičenja, dosta joj je bilo toga. Svake godine je govorila: “Još samo ove i neću više!” Tako je pričala i ove godine i, nažalost, bolje da je tako i uradila jer bi sada bila živa - ispričao je jedan od komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, Zoran i Branislava su bili čestiti ljudi, koji su puno učinili za mladu fitnes šampionku Milicu Beslać.

- Zoran je kao mlad živeo na Senjaku. Stan je prodao i kupio drugi u Lipovici, gde je držao teretanu i klub. Kasnije je i to prodao i kupio kuću ovde u Barajevu, u naselju Boždarevac. Oni su predivni ljudi i znamo se dobro, jer je naša ćerka odrasla sa njihovom. Branislava je rodom iz Zemuna. Ona i Zoran su otkrili devojčicu koja je poginula - ispričao nam je komšija.

Dan pre nesreće Branislava je okačila svoju fotografju na Fejsbuk, iznad koje je napisala “Svetsko prvenstvo - 4. mesto”. Na istoj društvenoj mreži prijatelji i poznanici opraštali su se i od maloletne Milice Beslać.

foto: Facebook Printscreen

- Počivaj u miru, devojčice! Ceo tim “Dražen Vujošević” i Srbija su u šoku. Izgubili smo jednu divnu šampionku, njenu mamu i njenog trenera. Milica Beslać nije fer! - napisao je na Miličinom profilu poznati kaskader Uroš Ćertić.

Tragedija se dogodila u nedelju u Kovačici kada je automobil “folksvagen bora”, kojim je upravljao Jovo Beslać, sudario sa kamionom koji je prevozio repu.

Jovo Beslać, koji, prema rezultatima istrage, kamionu nije pružio prvenstvo prolaza, pušten je na kućno lečenje. On je polomio rebra i ključnu kost i ne može da dođe sebi nakon gubitka ćerke i supruge!

- Mislio sam da imam prvenstvo prolaza, jer je znak “stop” bio 20 metara od raskrsnice i teško se može videti! Mislio sam da sam na putu sa prvenstvom prolaza i tada se pojavio kamion. Moja supruga Tanja i ćerka su bile na mestu mrtve. Branislava je bila živa, ali joj nije bilo spasa. I Branislavi i mojoj ćerki su glave bile smrskane - priča neutešni otac.

Bodi-bilderka Branislava Jovanović i Milica Beslać bile su veoma uspešne u svojim disciplinama. Branislava je nekoliko puta bila šampionka Srbije i Balkana u fizik kategoriji i više od 15 puta prvakinja u raznim kategorijama. Bila je prvakinja Srbije, Balkana i Mediterana, a takmičila se i zajedno sa suprugom. Milica je fitnes karijeru počela u klubu “Kleopatra” u Apatinu, a poslednjih godina je trenirala u “Bim džimu”, Barajevu. Ona je pre dve godine bila proglašena za najbolju mladu sportistkinju Apatina. Početkom ove godine osvojila je titulu šampionke Balkana u fitnesu za takmičarke do 16 godina.

(Kurir.rs/Alo/Nemanja Gavrilov/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će otići u zatvor zbog pogibije dvojice muškaraca na auto-putu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track