ON JE BIO META AKCIJE SPECIJALACA NA KANAREVOM BRDU! Ubio advokata koji je branio Šaranoviće?!
Foto: Privatna Arhiva

potraga

ON JE BIO META AKCIJE SPECIJALACA NA KANAREVOM BRDU! Ubio advokata koji je branio Šaranoviće?!

Crna Hronika -

Meta akcije specijalaca koja se u proteklih tri sata odvijala na Kanarevom brdu u Beogradu bio je Vladimir Šaranović. Za njega se osnovano sumnja da je decembra 2015. godine ubio advokata Vladimira Zrelca.

Akcija je, kako saznajemo, prošla neuspešno i Šaranović je uspeo da umakne, pa je u toku opsežna potraga za njim.

foto: Damir Dervišagić

Najpre se pojavila informacija da je akcija bila usmerena na hapšenje narko dilera, da bi se kasnije saznalo da je prava meta bio Vladimir Šaranović (40) koji je osumnjičen za ubistvo advokata Vladimira Zrelca.

foto: Damir Dervišagić

U akciji je učestvovao veći broj pripadnika specijalnih jedinica naoružanih dugim cevima i maskiranih fantomkama.

foto: Damir Dervišagić

Beogradski advokat Vladimir Zrelec (50) ubijen je na Vračaru početkom

decembra 2015. godine kada je na njega ispaljeno šest hitaca iz vozila u pokretu dok se nalazio u svom automobilu u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu.

foto: Damir Dervišagić

Inače, Vladimir Zrelec je sin bivšeg direktora JAT-a Miljenka Zreleca koji je preminuo 2001. godine.

Zrelec je više od deset godina vodio različite poslove za crnogorsku braću Branislava i Slobodana Šaranovića.

Zrelec je braću Šaranović zastupao pred sudovima, ali im je i osnivao i vodio firme.

- Zrelec je zastupao Slobodana Šaranovića u Crnoj Gori, gde je pod istragom zbog likvidacije Nikole Bojovića, ali je učestvovao i u nekoliko drugih poslova. On je, prema poslovnoj dokumentaciji bio direktor u kockarskoj kompaniji „Fil-Šar“, čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović.

Kroz ovu kompaniju Šaranović je posedovao nekoliko kockarnica u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu, dok se najveća nalazila u beogradskom hotelu „Slavija“. Vladimir Zrelec je učestvovao je u poslu u kojem je Šaranović preuzeo vlasništvo nad beogradskom kockarskom kompanijom „Stib holding“ 2001. godine.

Mlađi brat Branislav Brana Šaranović, koji je ubijen u oktobru 2009. ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, bio je kriminalac „starog kova“, koji je vodio kockarske poslove i bio neka vrsta konsiljerea, savetnika za mlade kriminalne grupe, poput klana „Amerika“, koji se bavio švercom narkotika.

foto: Privatna Arhiva

Ubistvo Nikole Bojovića

Istraga je dokazala da je njegov brat Slobodan sumnjao da je naručilac bratovljevog ubistva Luka Bojović i rešio je da se osveti.

- Pošto je Luka bio u zatvoru u Španiji, gde služi kaznu zbog organizovanog kriminala, Slobodan je naručio likvidaciju Bojovićevog brata Nikole, koji je ubijen 2013. godine u Beogradu, nedaleko od stana u kojem mu je živeo otac Vuk Bojović. U nastavku rata nekoliko ljudi je stradalo s obe strane, i iz Šaranovićeve i iz Bojovićeve grupe.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA OPKOLILI ZGRADU: U toku akcija na Kanarevom brdu, ceo kvart EVAKUISAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track