PRIZNALI KRIVICU: Zatvor i zaplena imovine za falsifikatore pasoša
Foto: Stefan Jokić

Zaključili sporazum

PRIZNALI KRIVICU: Zatvor i zaplena imovine za falsifikatore pasoša

Crna Hronika -

Kao organizator te grupe navodi se Umit Jardimći iz Istanbula, sa prebivalištem u Novom Pazaru, koji je priznao izvršenje krivičnih dela trgovine uticajem i pranje novca, zbog kojih je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa pet osumnjičenih da su učestvovali u falsifikovanju dokumenata i putnih isprava Srbije i njihovom prodavanju državljanima Turske, saopštilo je tužilaštvo.

foto: Ilustracija

Kao organizator te grupe navodi se Umit Jardimći iz Istanbula, sa prebivalištem u Novom Pazaru, koji je priznao izvršenje krivičnih dela trgovine uticajem i pranje novca, zbog kojih je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

- Jardimćiju su sporazumom trajno oduzeta i dva automobila BMW X5, proizvedena 2008. i 2006. godine, procenjene vrednosti na oko 40.000 evra, kao i 50.000 evra u gotovini - rekao je portparol tužilaštva Adnan Baćićanin. Sa Višim tužilaštvom se nagodio i Nazif Kahrović iz Novog Pazara, koji je priznao falsifikovanje isprave i osuđen je na godinu i po zatvora, a oduzeto mu je i 10.000 evra u gotovini na ime koristi pribavljene izvršenjem krivičnog dela.

- Sporazumi su zaključeni i sa Vehbom Sadikovićem i Šabanom Hodžićem iz Tutina zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i sa Markom Savićem iz Trstenika zbog falsifikovanja isprave u pomaganju. Njima su izrečene uslovne kazne zatvora od jedne godine, koje se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne izvrše novo krivično delo - dodao je Baćićanin.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track