(VIDEO) POTVRĐENO PISANJE KURIRA! POČEO SNAŽAN UDAR NA KORUPCIJU: Ovako su pali čelnik Azotare i još 92 osobe!
Foto: Printscreen/MUP Srbije

Hapšenja širom Srbije

(VIDEO) POTVRĐENO PISANJE KURIRA! POČEO SNAŽAN UDAR NA KORUPCIJU: Ovako su pali čelnik Azotare i još 92 osobe!

Crna Hronika -

Pripadnici MUP su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštio je MUP, a među uhapšenima su i direktor Azotare Miljan Đurović, načelnik policijske stanice u Baču Staniša Nenadić, ali i još nekoliko rukovodilaca Azotare.

Osumnjičeni su hapšeni u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Kikindi, Jagodini, Zaječaru, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju.

foto: Printscreen Youtube

Njima se na teret stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

(FOTO) MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI! UHAPŠENA ČAK 93 ČOVEKA: Pali direktor Azotare i čelnik policijske stanice u Baču

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

foto: MUP Srbije

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

foto: MUP Srbije

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

foto: MUP Srbije

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja