NAPRAVILI ŠTETU EPS-U OD 2 MILIONA DINARA: Umanjivali račune kradljivcima struje, pa ih pohapsili
Foto: Shutterstock

U NIŠU UHAPŠENI SLUŽBENICI DISTRIBUCIJE I KATASTRA

NAPRAVILI ŠTETU EPS-U OD 2 MILIONA DINARA: Umanjivali račune kradljivcima struje, pa ih pohapsili

Crna Hronika -

NIŠ - Niška policija uhapsila je M.P. rukovodioca službe za prijem i kontrolu mernih mesta u Elektrodistribuciji Niš i njegovog službenika A.T. zbog zloupotrebe službenog položaja.

M.P. se sumnjiči da je od 2014. do 2016. naložio A.T. da pojedinim potrošačima koji su uhvaćeni u kradji struje, umanji dug ili da ga uopšte ne naplati te je na taj način EPS oštećen za 2.084.288 dinara.

Zahvaljujući saradnji sa nadležnim službama JP EPS i ODS "EPS Distribucija", pripadnici Policijske uprave Niš uhapsili su zbog zloupotreba jednog zaposlenog i jednog bivšeg radnika Elektrodistribucije u ovom gradu, saopštio je danas EPD.

Oni su osumnjičeni da su umanjivali pojedinim korisnicima račune za neovlašćenu potrošnju električne energije, odnosno skrivali predmete o neovlašćenoj potrošnji, čime su oštetili JP EPS i ODS "EPS Distribucija" za oko dva miliona dinara.

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" zahvalilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi Niš i Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu na saradnji i navelo da će nadležni u JP EPS nastaviti oštre kontrole kako bi se zaštitila imovina preduzeća i sprečile zloupotrebe.

Uhapšene dve službenice katastra

Uhapšene su i službenice niškog katastra S.P., P.D. i M.J. koje se takodje sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

Kako je saopštila policija S.P. i P.D. se sumnjiče da su u nameri da jednom investitoru omoguće protivpravnu imovinsku korist, iz katastra nepokretnosti neosnovano izbrisale Studentski centar kao korisnika lokala površine 387 kvadratnih metara. Na taj način investitor se upisao kao nosilac prava svojine na tom lokalu i to zahvaljujući urgenciji treće osumnjičene M.J.

Rešenje kojim su ga upisale kao vlasnika na nepokretnosti nisu dostavile gradu Nišu i Studentskom centru već samo investitoru i na taj način su im uskratile pravo na žalbu. Na ovaj način je Studentski centar oštećen za million evra.

(Kurir.rs/D.K/Tanjug)

Foto Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track