NEMA DOKAZA: Zoran Marjanović za tri meseca izlazi na slobodu?
Foto: Dragan Kadić

Istraga ubistva pevačice Jelene Marjanović

NEMA DOKAZA: Zoran Marjanović za tri meseca izlazi na slobodu?

Crna Hronika -

Ukoliko tužilaštvo u periodu od šest meseci od pokretanja istrage ne podigne optužnicu, za šta rok ističe 15. marta, Marjanović će biti pušten na slobodu

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči da je 2. aprila prošle godine u kanalu u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, mogao bi uskoro da bude pušten na slobodu. Kako Kurir saznaje, saslušanje svedoka tužilaštva privodi se kraju, a nijedan od njih dosad nije izneo dokaz koji bi osumnjičenog doveo u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju.

- Svedoci koji su saslušani od 15. septembra, kada je Zoran Marjanović uhapšen, do danas govorili su o odnosima između osumnjičenog i njegove pokojne supruge, kao i o Jeleninim odnosima sa ostalim ukućanima. Među njima je bilo i meštana Borče, koji su govorili o tome koga su 2. aprila prošle godine videli na nasipu u Borči, ali niko od njih nema saznanja o zločinu, niti je izneo dokaze koji terete Marjanovića - kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

foto: Zorana Jevtić

Blato i telefon

Prema njegovim rečima, tvrdnje pojedinih svedoka da je Zoran Jelenu kinjio, terao da trči i smrša ili kritikovao njen fizički iskaz nisu dokaz da je on ubio suprugu.

- Najuži članovi porodice odbili su da svedoče. Kuma, koja je praktično deo porodice, imala je zakonsku obavezu da svedoči, ali ni ona nije otkrila ništa što bi vodilo do dokaza koji krivi Zorana - objašnjava sagovornik iz istrage.

foto: Kurir

On podseća da, osim iskaza svedoka, postoje i materijalni dokaz koji imaju veliku težinu u predmetu.

- Oružje kojim je Jelena ubijena nije pronađeno. Ono što je dovelo do hapšenja supruga ubijene pevačice - tragovi blata na odeći, kao i listinzi i bazne stanice telefonske komunikacije Zorana i ostalih članova porodice i dalje su jedini dokazi. U zavisnosti od toga kako sud, ali i tužilaštvo procene njihovu težinu, zavisi u kom će dalje smeru ići postupak protiv Zorana - pojašnjava on.

Naš sagovornik podseća da tužilaštvo ima rok od šest meseci da podigne optužnicu, a da okrivljeni, kom se u ovom slučaju na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, ostane u pritvoru.

Trka s vremenom

- Ukoliko tužilaštvo za preostala tri meseca ne pronađe dovoljno dokaza za podizanje optužnice za najteže krivično delo, ono može da nastavi istragu, ali Zorana Marjanovića mora da pusti na slobodu. U tom slučaju, on bi posle 15. marta bio pušten iz pritvora - zaključuje sagovornik Kurira.

Danijela Jovanović - Foto: Dragan Kadić; Zorana Jevtić

Advokati ne daju izjave

ZORAN: JANA MI JE SVEDOK DA NISAM UBICA

Zoran Marjanović je na saslušanju u Višem tužilaštvu nakon hapšenja 15. septembra tvrdio da nije ubio suprugu i da su imali skladan odnos. Opisao je da su kobnog dana otišli na nasip u Crvenki da bi ona trčala, kao i da se on ni na trenutak nije odvajao od ćerke Jane.

- Jana mi je najbolji svedok. Ona je već velika i zna sve - rekao je tada Zoran. Petorica njegovih advokata odlučila su da više ne dalju izjave o postupku, pa je neizvesno da li će devojčica biti predložena kao svedok u toku postupka.

Meštani Crvenke

VIŠE NI SAMI NE ZNAMO ŠTA DA MISLIMO

U subotu, 2. decembra bilo je tačno 20 meseci od ubistva Jelene Marjanović. Meštani naselja Crvenka, u kom se nalazi nasip na kom je nađeno njeno telo, kažu za Kurir da više ni sami ne znaju u šta da veruju.

- Kada je Zoran uhapšen, mislili smo da je kraj. Međutim, sada opet deluje da ni izbliza nije gotovo. Toliko je bilo medijskih tekstova i raznih teorija da više nismo sigurni šta je istina i šta se tog dana dogodilo. Iskreno se nadam da će ubica biti pronađen jer za ovaj monstruozni čin neko mora da odgovara - rekao je jedan meštanin naselja Crvenka.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track