MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI ZBOG KORUPCIJE: Među 56 uhapšenih direktori aerodroma, javnih preduzeća, banaka...
Foto: Dragana Udovičić

borba protiv korupcije

MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI ZBOG KORUPCIJE: Među 56 uhapšenih direktori aerodroma, javnih preduzeća, banaka...

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana uhapsili 56 osoba osumnjičenih da su do 2008. godine počinili više krivičnih dela u vezi sa korupcijom.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara, piše u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni oštetili budžet Srbije, lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za višeod 8,4 miliona evra.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice aerodroma "Nikola Tesla", četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća "Zastava - Kovačnica" u stečaju, kao i zaposleni u preduzećima "Železnice Srbije", "Poštanska štedionica – ekspozitura Vršac", u banci "Inteza - ekspozitura Pančevo" i „Jugobanci-JU banci" AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.

U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba.

(Kurir.rs)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track