ZBOG PROMENE SUDIJE ALEKSANDRA TREŠNJEVA Odloženo suđenje estradnoj auto-mafiji!
Foto: Facebook

Specijalni sud

ZBOG PROMENE SUDIJE ALEKSANDRA TREŠNJEVA Odloženo suđenje estradnoj auto-mafiji!

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje osmočlanoj kriminalnoj grupi, u javnosti poznatoj kao auto-mafija, koja je optužena da se bavila preprodajom ukradenih automobila.

Suđenje je odloženo zbog promene jednog od članova sudskog veća, sudije Aleksandra Trešnjeva, koji od Nove godine više neće suditi u Specijalnom, već Višem sudu.

Tročlano veće među kojima je danas bio i sudija Trešnjev, zaključilo je da neće uspeti da okonča postupak protiv auto-mafije do 24. januara, kada sudiji Trešnjevu ističe mandat.

Zbog toga je glavni pretres odložen za sredinu februara, kada će, zbog novog člana sudskog veća, postupak formalno morati da krene ispočetka.

Podsećamo, da će zbog prelaska sudije Trešnjeva, ispočetka krenuti i dva postupka protiv Darka Šarića zbog krijumčarenja kokaina i pranja para, ali i suđenje bivšim članovima Jedinice za specijalne operacije zbog oružanre pobune iz 2001.

Tužilaštvo za organizovani kriminal terti Zorana Jankovića kao vođu organizovane kriminalne grupe za preprodaju ukradenih skupocenih vozila, a na optužnici je i njegova supruga Tatjana Mioković, kojoj je na teret stavljeno falsifikovanje isprava. Tužilaštvo navodi da je grupa svojim nelegalnim poslovanjima zaradila oko 20 mililona dinara.

Božinovska bi trebalo da svedoči , foto: Dragana Udovičić

Hapšenje ove grupe izazvalo je veliku buru u javnosti zbog njihove povezanosti sa brojnim estradnim zvezdama.Među brojnim svedocima koji bi trebalo d abudu saslušani tokom postupka je i pevačica Goca Božinovska.

(Kurir.rs/I. Milićević/Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track