OVO JE KLJUČNI KORAK KOJI ĆE ZORANU ZAPEČATITI SUDBINU! Da li je bio pijan, drogiran, hipnotisan ili je nevin?!
Foto: Dragan Kadić

OVO JE KLJUČNI KORAK KOJI ĆE ZORANU ZAPEČATITI SUDBINU! Da li je bio pijan, drogiran, hipnotisan ili je nevin?!

Crna Hronika -

Ključni korak koji bi Zoranu Marjanoviću mogao, eventualno, da zapečati sudbinu iza rešetaka jeste procena psihijatara, koji utvrđuju da li boluje od privremene ili hronične duševne bolesti i da li je u vreme Jeleninog ubistva, kojim slučajem, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze!

Protiv Zorana Marjanovića je iscrpljena lista svedoka tužilaštva, ali su sada na potezu njegovi advokati, koji mogu da predlažu svoje svedoke. Ukoliko odbrana ne predloži svedoke, startovaće tim sudskih veštaka, koji će utvrditi da li je duševno zdrav i da li govori istinu kada tvrdi „da tužilaštvo ima pogrešnog čoveka“.

- Tim utvrđuje da li osumnjičeni, eventualno, boluje od privremene ili hronične duševne bolesti. Neophodno je ustanoviti da li je Zoran u vreme Jeleninog nestanka i ubistva, eventualno, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze! Lekari će da razjasne kakva je njegova sposobnost rasuđivanja i da li je u vreme kritičnog događaja možda bila smanjena. Testovi će dati odgovor kakvo je njegovo kratkotrajno i dugotrajno pamćenje, logičko zaključivanje i rasuđivanje, brzina obrade vizuelnih i zvučnih informacija, što dodatno može da rasvetli njegove iskaze, date posle hapšenja - kaže naš sagovornik.

U timu lekara, koji posmatraju osumnjičenog, uglavnom su dva psihijatra i psiholog.

- Oni mogu bukvalno svakog dana da idu u Centralni zatvor, testiraju Zorana i razgovaraju sa njim, ukoliko procene da je to potrebno za konačno rešavanje dilema da li je na bilo koji način umešan u zločin ili nešto krije.

Dobar i iskusan stručnjak može na osnovu samo jednog crteža da otkrije da li Zoran nešto prećutkuje i zbog čega! Time bi mnogo toga bilo jasnije. Dobili bismo konačno odgovor da li je Zoran zaista umešan u zločin? Ukoliko nije, zašto onda ćuti, koga se plaši i zbog čega je Vladimir Marjanović u panici ponavljao „da će mu sina ubiti u zatvoru“ - navodi izvor.

Odbrana može da predloži saslušanje svojih svedoka, ukoliko proceni da su njihovi iskazi ključni i da rešavaju sudbinu udovca iz Borče.

- Svedoci koji su do sada saslušani nisu izneli dokaz koji bi osumnjičenog doveo u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju. Oni su na saslušanju uglavnom govorili o odnosima između osumnjičenog i njegove pokojne supruge, kao i o Jeleninim odnosima s ostalim ukućanima. Među njima je bilo i meštana Borče, koji su govorili o tome koga su 2. aprila 2016. videli na nasipu u Borči, ali niko od njih nije izneo dokaze koji nekog direktno terete - kaže naš sagovornik upućen u istragu.

Oružje bi rešilo misteriju

Oružje kojim je Jelena ubijena još nije pronađeno, a bilo bi ključno za rešavanje ovog slučaja.

- Jedini dokazi, koji su i doveli do hapšenja udovca iz Borče, jesu tragovi blata na njegovoj odeći, kao i listinzi i bazne stanice koji ukazuju na njegovu komunikaciju s ostalim članovima porodice. U slučaju da konačna procena pokaže da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, tužilaštvo može da traži dopunsku istragu i proširivanje istrage na druge osobe - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

(Kurir.rs/Alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track