SUĐENJE ZA ODAVANJE SLUŽBENIH TAJNI: Ključni svedok protiv Branka Lazarevića u inostranstvu?
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Sud

SUĐENJE ZA ODAVANJE SLUŽBENIH TAJNI: Ključni svedok protiv Branka Lazarevića u inostranstvu?

Crna Hronika -

Prema rečima sudije Danka Lauševića, iz MUP Srbije, odnosno Žandarmerije, koja čuva Jerkovića, stiglo je obaveštenje da on zbog lošeg zdravstvenog stanja i lečenja van Srbije ne može da dođe

Mile Jerković, ključni svedok u postupku protiv Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta Ivice Dačića, nije se juče pojavio u Specijalnom sudu u Beogradu, gde je trebalo da svedoči o odavanju službenih tajni Darku Šariću i njegovim saradnicima.

Prema rečima sudije Danka Lauševića, iz MUP Srbije, odnosno Žandarmerije, koja čuva Jerkovića, stiglo je obaveštenje da on zbog lošeg zdravstvenog stanja i lečenja van Srbije ne može da dođe.

- Obavešteni smo da nije u mogućnosti da dođe zbog lečenja i mogućeg hirurškog zahvata - obavestio je sudija Laušević.

Branilac Branka Lazarevića, advokat Veran Zečar, predložio je sudu da u najkraćem roku pribavi izveštaj lekara zbog sumnje u istinitost navoda da svedok nije došao iz zdravstvenih razloga.

- On je često u SAD, gde možda već ima i boravak. Kod ovog kontroverznog svedoka ima brojnih neslaganja u onome što je govorio tokom istrage i kasnije kad je svedočio - rekao je Zecar, navodeći da Jerković mora da objasni pred sudom, a ne da bude „dostupan sudu samo kada je njegova volja“.

J. S. - Foto: Zorana Jevtić; Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Građani Srbije jedu pokvareno meso, suhomesnate i mlečne proizvode! Država svesno ne uništava neispravnu hranu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja