POZADINA ZLOČINA U ŠAPCU: Dao mu pare na kamatu, pa ga ubio jer ih nije vraćao
Foto: PrintScreen

Istraga

POZADINA ZLOČINA U ŠAPCU: Dao mu pare na kamatu, pa ga ubio jer ih nije vraćao

Crna Hronika -

Vukosavljević je nedavno prodao nekretninu, a novac koji je zaradio davao je na zajam pod kamatu. Među njegovim dužnicima bio je i Budimirović, koji je kobne večeri trebalo da mu donese deo novca

Miodrag Vukosavljević (48) zvani Vuk, koji je preksinoć s više hitaca iz pištolja upucao prijatelja Milanka Budimirovića (48) u centru Šapca, zločin je navodno počinio jer mu žrtva nije vratila novac s kamatom koji je dugovala, saznaje Kurir.

Ubistvo se dogodilo ispred poznatog šabačkog lokala „Siti kafe“ u petak uveče, naočigled brojnih svedoka.

Prodao nekretninu

- Čuli smo pet pucnja, a kad smo izašli na prozor, videli smo čoveka kako leži na ulici. Pre toga se nije čula nikakva buka ni galama. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, ali Milanku nije bilo spasa - ispričala je za Kurir jedna stanarka Ulice đačke divizije, gde se dogodila pucnjava.

Kako Kurir saznaje, ubica i žrtva bili su drugovi iz detinjstva.

- Vukosavljević je nedavno prodao nekretninu, a novac koji je zaradio davao je na zajam pod kamatu. Među njegovim dužnicima bio je i Budimirović, koji je kobne večeri trebalo da mu donese deo novca. On, međutim, nije uspeo da sakupi iznos koji je trebalo da mu preda. Našli su se u kafiću „Siti kafe“, seli su za sto, ali su se ubrzo posvađali. Budimirović je krenuo napolje, ali je Vukosavljević pošao za njim, izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca, od kojih je čak pet pogodilo žrtvu - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Gosti na saslušanju

Ubijeni Budimirović, prema saznanjima Kurira, imao je policijski dosije zbog lakših krivičnih dela, a kako su za medije kazali njegovi poznanici, poslednjih meseci života nije bio u problemima sa zakonom, već se okrenuo mirnom i povučenom načinu života. Među brojnim svedocima koji su policiji dali iskaz jesu i gosti kafića „Siti kafe“, pred čijim se očima dogodilo ubistvo. Neki od njih biće pozvani i u tužilaštvo koje vodi istragu.

I. M. - Foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track