VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 30 osumnjičenih za korupciju!
Foto: Printscreen MUP Srbije

PALE ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 30 osumnjičenih za korupciju!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar, saopštio je MUP.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, "izvukli" iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Apoteke Pančevo, bivši funkcioner Jugobanke AD Kosovska Mitrovica, članovi kreditnog odbora za pravna lica ''Srpske banke'', više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Takođe, policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna lica Koncerna Farmakom M.B. Šabac, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKP upao u hotel Ziru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track