NOVI DETALJI ZLOČINA, IVANOVIĆ UBIJEN MUČKI IZ ZASEDE: Ubica skriven pod kapuljačom Oliveru pucao u grudi! Iz pištolja sa prigušivačem sasuo kišu metaka, pa zapalio astru kojom je pobegao
Foto: Zoran Šaponjić, Fonet/Zoran Mrđa

kOSOVSKA mITROVICA POD JAKOM POLICIJSKOM BLOKADOM, MEĐU SRBIMA MUK

NOVI DETALJI ZLOČINA, IVANOVIĆ UBIJEN MUČKI IZ ZASEDE: Ubica skriven pod kapuljačom Oliveru pucao u grudi! Iz pištolja sa prigušivačem sasuo kišu metaka, pa zapalio astru kojom je pobegao

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski političar i lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović (64) ubijen je jutros, u 8.15 časova, u Kosovskoj Mitrovici.

Čitav severni deo Kosovske Mitrovice od jutros je pod jakom policijskom blokadom zbog potrage za ubicom i njegovim eventualnim saučesnikom. Uviđaj je u toku.

Prema prvim informacijama, ubica je u Ivanovića pucao iz zasede sačekavši ga u blizini kuće u kojoj su prostorije njegove stranke. Prema izjavama očevidaca, na tom mestu uočen je muškarac u zimskoj jakni, sa kapuljačom na glavi, a na mestu zločina pronađene su 4 čaure, ali ne i peta, od hica koji je verovatno bio smrtonosan. Pištolj je imao prigušivač pošto se patrola kosovske policije nalazila na samo 70 metara od mesta ubistva, a pucnje niko nije čuo.

Naime, napadač je, prema prvim i nezvaničnim podacima iz policijske istrage, dobro znao Ivanovićeve navike, kretanje i raspored, pošto ga je čekao tačno u vreme kada on dolazi na posao, u prostorije stranke. Skriven pod kapuljačom kabaste zimske jakne čekao je da Oliver priđe kući u kojoj je stranka, pucao mu u grudi i dao se u beg.

foto: Pritnscreen/Pink

Ivanović je nakon napada hitno transportovan u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala komšinica koja je pošla da kupi hleb i zatekla ga u krvi ispred sedišta stranke. Ivanović je, nažalost, podlegao povredama odmah, ali su lekari gotovo sat vremena pokušavali da ga reanimiraju iako nije davao znake života. Smrt je zvanično konstatovana u 9.15 časova pošto je sa više hitaca upucan u grudi - najmanje pet.

Pomoći mu, kako su potvrdili lekari mitrovačke bolnice, i pored svih pokušaja nažalost nije bilo. Najmanje jedan hitac bio je smrtonosan, ali to će utvrditi obdukcija. Mitrovački lekari su rekli i da zasad nije moguće utvrditi da li mu je pucano s leđa ili spreda i da će to utvrditi obdukcija. Oliver je preminuo usled teških prostrelnih rana u predelu grudnog koša.

Nedaleko od mesta zločina, u ulici Vojvode Putnika, pronađen je i zapaljeni automobil "opel astra", kojim je ubica najverovatnije pobegao, a potom ga i zapalio da prikrije tragove. Zasad je nepoznato, ali vrlo verovatno da je ubica imao saučesnika koji ga je čekao u automobilu. Zapaljena "astra" bila je bez tablica, a policija proverava da li je bila ukradena, kao i da li je zajedno sa njom zapaljen i pištolj kojim je počinjeno ubistvo. Prema najnovijim informacijama iz kosovske policije, na licu mesta pronađeni su određeni dokazi koji će se koristiti u daljoj istrazi.

Dve verzije: Ubijen iz zasede ili iz vozila u pokretu?

Na vest da je jutros pucano u Olivera Ivanovića, prva informacija iz Mitrovice bila je da je to učinjeno iz vozila u pokretu da bi se nešto kasnije pojavila i druga da je ubica na Ivanovića pucao iz zasede, iz pištolja sa prigušivačem.

Čitava Kosovska Mitrovica je pod jakom policijskom blokadom, a građani, pogotovo srpske nacionalnosti, izuzetno su uznemireni, u šoku i neverici.

Direktor Bolnice u Mitrovici: Oliveru nije bilo pomoći

Nažalost, Oliver Ivanović je podlegao povredama, potvrdio je za Tanjug direktor Bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović. Ivanović je dodao da Oliveru Ivanoviću nije moglo da se pomogne, te da je preminuo nakon što je više puta upucen u gornji deo tela.

Oliver je bio oženjen i imao četiri sina - Nikolu, Žarka, Janka i najmlađeg Bogdana, koji je polovinu života odrastao bez oca kog su prištinske vlasti uhapsile i zatočile.

foto: Printscreen Facebook

Njegova supruga Milena, s kojom je imao najmlađeg sina Bogdana, čuvši da je na njega pucano odmah je došla u bolnicu, a kad je saznala strašnu istinu da je podlegao povredama, pozlilo joj je. Čitava njegova porodica je u šoku.

(Kurir.rs/Foto:Zoran Šaponjić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Oliver Ivanović o spasavanju Albanaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track