PREOKRET: Zorana Marjanovića puštaju na slobodu?
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

Sud Ukinuo rešenje o produženju pritvora

PREOKRET: Zorana Marjanovića puštaju na slobodu?

Crna Hronika -

Apelacioni sud usvojio žalbu Marjanovićevih advokata, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra prošle godine produžen pritvor za još tri meseca Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči.

Ipak, ovom odlukom Marjanoviću nije ukinut pritvor, već je drugostepeno veće Apelacionog suda usvojilo žalbu Marjanovićevih branilaca i vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

- Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle - traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor - naglasio je Apelacioni sud u svojoj odluci.

Prema rečima portparolke suda Mirjane Piljić, razlog za ukidanje ovog rešenja jeste izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti. Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.

Podsetimo, Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta. Pritvor mu je tada produžen zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu posledice.

Kurir / A. G.

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! ISPLIVAO SNIMAK RAZGOVORA DETEKTIVKE I ZORANA MARJANOVIĆA: Ostojićeva bila ozvučena, poslušajte kako mu daje instrukcije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track