KUNG FU IZ NIŠA PONOVO OSUĐEN ZA JEZIVO UBISTVO, OSUO PO SUDIJI: Mnogo si mi dao, čoveče, čak 30 godina... Ružicu (83) davio i pretukao na smrt, pa opljačkao
Foto: Privatna Arhiva

vrebao staricu u parku kad je primila penziju i kupovala slatkiše deci

KUNG FU IZ NIŠA PONOVO OSUĐEN ZA JEZIVO UBISTVO, OSUO PO SUDIJI: Mnogo si mi dao, čoveče, čak 30 godina... Ružicu (83) davio i pretukao na smrt, pa opljačkao

Crna Hronika -

NIŠ - Igor Useinović (35) zvani Kung Fu, iz sela Rečica kod Žitorađe, po drugi put je osuđen na 30 godina zatvora u Višem sudu u Nišu.

On je oglašen krivim zbog toga što je 13. decembra 2015. godine iz koristoljublja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu. Prema navodima presude, utvrđeno je na osnovu materijalnih dokaza da je usmrtio staricu, a zatim je i opljačkao.

- Na osnovu otisaka nađenih na licu mesta i DNK tragova ispod noktiju žrtve, te iskaza svedoka komšija, koji su optuženog videli u zgradi, sud je odlučio da ne poveruje u odbranu Useinovića, koji je tvrdio da ga je starica ogrebala ranije u parku - rekao je sudija Aleksandar Teodosić, obrazlažući presudu.

foto: M.M.

Useinoviću je već jednom izrečena ista presuda, pa je na osnovu žalbe odbrane predmet ponovo vraćen na suđenje. Nezadovoljan presudom, Useinović je optužio predstavnike tužilaštva i sudsko veće da su mu "oduzeli ceo život", zapretivši da će iz zatvora ponovo da obori presudu.

- Oboriću vam ponovo presudu. Ja nisam počinio to ubistvo. Vi mi oduzimate život. Niste saslušali moje svedoke i veštaka. Mnogo si mi dao, čoveče, čak 30 godina, a gospođa tužilac se sve vreme smejala, sve ste učinili po dogovoru. Da sam imao pare da ti platim ne bi me osudio. Ja do sada nikad nisam počinio ubistvo - napao je verbalno Useinović sudiju.

Tokom istrage i na sudu dokazano je da je Useinović najpre vrebao staricu u parku kada je primila penziju i kupovala slatkiše deci. Potom se u zgradi raspitivao gde stanuje da bi uveče na prevaru ušao u stan. Napao ju je s vrata, davio čaršavom i smrskao joj glavu pedalom od gitare, a potom pobegao. Da bi prikrio zločin, Useinović je odmah požurio u policiju gde je bio obavezan da se javlja zbog ranije počinjenih krivičnih dela i obezbedio alibi. Policija je, međutim, prozrela njegove namere i iste noći ga uhapsila u Aleksincu prilikom bekstva.

Useinović je više puta kažnjavan, a zbog raznih krivičnih dela u zatvoru je proveo oko 13 godina. Na novu presudu Useinović ima pravo žalbe, što je odmah od branioca i zahtevao da učini u njegovo ime.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track