(FOTO) EGZOTIČNI NAPITAK IZ KAMBODŽE STIGAO U SRBIJU: Na carini prijavili da imaju suvenire, a kada su im otvorili torbe usledilo je veliko iznenađenje!
Foto: Uprava Carina Srbije

sleteli na aerodrom nikole tesle

(FOTO) EGZOTIČNI NAPITAK IZ KAMBODŽE STIGAO U SRBIJU: Na carini prijavili da imaju suvenire, a kada su im otvorili torbe usledilo je veliko iznenađenje!

Crna Hronika -

Carinski službenici su 24. januara 2018. godine, na aerodromu „Nikola Tesla“, sprečili dva pokušaja krijumčarenja egzotičnog azijskog napitka u kome se nalaze škorpija i zaštićena vrsta azijske vodene zmije.

Četiri flaše pića u koje je uronjena zaštićena vrsta zmije koja u ustima drži škorpiju otkrivene su detaljnim pregledom prtljaga dvojice putnika pristiglih iz Kambodže.

Ta dva 40-godišnjaka iz Rume su se vraćala sa turističkog putovanja gde su, kako su sami rekli, na lokalnoj pijaci kupili ove „suvenire“. Turisti, međutim često zaboravljaju da zaštićene vrste životinja i biljaka ne mogu da se prenose preko granice bez posebne dozvole.

foto: Uprava Carina Srbije

Nakon što su posumnjali da se u egzotičnom piću nalazi zaštićena vrsta zmije „Xenochrophis piscator“, carinici su konsultovali inspektore Grupe za CITES Ministarstva zaštite životne sredine koji su to potvrdili.

Kako nisu imali neophodnu dozvolu, putnicima su flaše sa spornim napitkom privremeno oduzete i predate inspektorima nadležnog ministarstva.

Podsećamo da na aerodromu ovakvi slučajevi nisu retkost, jer se u azijskim zemljama pomenuto piće smatra tradicionalnim eliksirom koji služi kao afrodizijak, ali se koristi i za ublažavanje reumatskih tegoba.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track