(FOTO) ŠVERCOVALI VEŠTAČKE ZUBE, PA IH UHVATILI NA HORGOŠU: Vozili čak 600 proteza, a carinicima se pravdali da je u pitanju škart
Foto: Uprava Carine

neobičan slučaj

(FOTO) ŠVERCOVALI VEŠTAČKE ZUBE, PA IH UHVATILI NA HORGOŠU: Vozili čak 600 proteza, a carinicima se pravdali da je u pitanju škart

Crna Hronika -

Carinici na Horgošu kada zaplenili su juče čak 600 setova akrilnih veštačkih zuba.

U popodnevnim časovima na ulazu u zemlju je radi redovne kontrole zaustavljen je auto mađarskih registarskih oznaka koji se našao u traci za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

"U automobilu se nalazilo dvoje putnika, vozač 35-godišnji administrator iz Mađarske i njegova tašta, srpska državljanka. Oni su carinicima rekli da iz Budimpešte idu ka Subotici i da sa sobom nose samo svoje lične stvari.

Carinici su bili zatečeni kada su otkrili da se u prtljažniku, u dva kofera, ali i iza njih, nalazi čak 600 setova akrilnih veštačkih zuba", saopštila je Uprava carina.

foto: Uprava Carine

Reč je o 100 kutija koje sadrže po šest setova zuba nemačkog proizvođača.

Na pitanje zašto ih nije prijavio, vozač je pokušao da se opravda rekavši da je u pitanju škart roba, ali su mu carinici objasnili da ga to ne opravdava.

Veštački zubi su privremeno zadržani, a prekršiocu preti novčana kazna u iznosu od jednostruke do čak četvorostruke vrednosti neprijavljene robe.

(Kurir.rs)

Foto Uprava carina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track