SUKOB GRAĐANA I POLICIJE U BORU: Rođaci kradljivaca bakra napali policijsku stanicu
Foto: Dragan Kadić

Opšta tuča

SUKOB GRAĐANA I POLICIJE U BORU: Rođaci kradljivaca bakra napali policijsku stanicu

Crna Hronika -

Dvadesetak rođaka i prijatelja uhapšenih maloletnika nekoliko sati držalo pod opsadom sedište policije i zasipalo je kamenjem

Policijska stanica u Boru juče je nekoliko sati bila meta napada dvadesetak građana, nezadovoljnih što su rođaci neki od njih bili privedeni zbog krađe.

Oni su zgradu zasipali kamenjem pa su policajci morali da formiraju kordon. Dva policajca prevezena su u bolnicu zbog zadobijenih povreda.

Sve je počelo kad je policijska patrola u Ulici 7. jula zatekla dva maloletnika, stara 16 i 13 godina, sa limom, za koji su posumnjali da je ukraden. Oni su privedeni, a odmah su pred zgradu Policijske stanice došli njihovi rođaci i prijatelji.

Oni su sa još desetak osoba došli ispred zgrade Policijske uprave u Boru u kojoj se već nalazio njihov šesnaestogodišnji rodak, koga su policajci zajedno sa jednim trinaestogodišnjakom zatekli u Ulici 7. jula sa limom, za koji se sumnja da je ukraden.

Prvo je Š. Z. (39) zapretio policajcu, a potom ga uhvatio za rukav i povukao, a zatim su on i R. Z. (44) policajca više puta udarili.

Drugog policajca napao je S. Z. (28), a zatim pokušao da pobegne, ali ga je napadnuti policajac sprečio u tome.

S njima je bila i S. Z. (25), takođe iz Bora, koja je policijske službenike gađala kamenicama.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, njih četvoro su uhapšeni i biće sprovedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje. Maloletnici će se teretiti zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Kurir / S. A. B. - R. K.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track