POČELO SUĐENJE ČOVIĆU ZBOG SLUČAJA ANĐUS: Novinar poručio da neće dolaziti na ročišta, Čović tražio zabranu za javnost
Foto: Dragana Udovičić

proces

POČELO SUĐENJE ČOVIĆU ZBOG SLUČAJA ANĐUS: Novinar poručio da neće dolaziti na ročišta, Čović tražio zabranu za javnost

Crna Hronika -

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje predsedniku Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojši Čoviću po optužnom predlogu javnog tužilaštva, kojim ga tereti za "krivično delo zlostavljanje i mučenje na štetu novinara Dejana Anđusa".

Anđus je preko punomoćnika poručio da se ne pridružuje krivicnom gonjenju i da neće dolaziti na suđenja. Čović je s druge strane tražio od suda da isključi javnost sa suđenja, pošto je u sudnici bio samo novinar jednog dnevnog lista, ali sud taj predlog nije usvojio.

Sledeće suđenje je zakazano za 21. februar. Krivičnu prijavu protiv Čovića tužilaštvu je podnela policija zbog sumnje da je napao Anđusa u junu 2014. godine. Incident između Čovića i Anđusa dogodio se 4. juna 2014. godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je pominjao predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Kako su mediji tada preneli, Čović je posle emisije došao ispred zgrade televizije, a Anđus je tvrdio da ga je Čović posle verbalnog sukoba udario nekoliko puta, da je jedan udarac zadobio u arkadu, dok je Čović tvrdio da je Anđus "izneo lavinu neistina" i istakao da "nikada nikoga nije udario prvi", preneli su tada mediji. Anđusu uskoro treba da pred Višim sudom počne suđenje zbog optužbi za iznudu novca od jednog biznismena.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Zoran Marjanović otkriva ubicu svoje supruge?! Tvrdi da zna ko je ubio Jelenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track