(FOTO) DRAMA U KIKINDI: Nezaposleni policajac goloruk na razbojnika s mačetom!
Foto: Saša Urošev

Pljačka ekspoziture pošte

(FOTO) DRAMA U KIKINDI: Nezaposleni policajac goloruk na razbojnika s mačetom!

Crna Hronika -

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su uspeli da otmu oko 390.000 dinara, dok se 90.000 rasulo po ulici. Kosta kaže da mu je to bila dužnost

Kosta Zurnić (28) iz Kikinde pre skoro četiri godine završio je Kriminalističko-policijsku akademiju, ali još uvek nije našao posao za koji se mukotrpno školovao.

Ovaj mladić u petak se hrabro suprotstavio maskiranom razbojniku, koji je s mačetom i kesom punom para izleteo posle pljačke pošte u Ulici Žarka Zrenjanina.

Rvao se s pljačkašem

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su uspeli da otmu oko 390.000 dinara, dok se 90.000 rasulo po ulici. Kosta kaže da mu je to bila dužnost.

foto: Saša Urošev

- Instinktivno sam reagovao, jer sam se tokom školovanja i obučio za ovakve situacije. Uradio bih to ponovo - priznaje Zurnić, koj je pre samo desetak dana skinuo gips s polomljene desne šake, i dodaje:

- Na to se nešto čudno dešava u pošti, koja se nalazi u blizini firme u kojoj radim, pažnju mi je skrenuo kolega. Otišao sam do pošte. Kod ulaznih vrata ispred mene se stvorila krupnija osoba s fantomkom na glavi. Potom sam se našao oči u oči s drugim razbojnikom. I on je na glavi imao fantomku, a u ruci mačetu - priseća se Kosta i nastavlja:

- Zamahnuo je mačetom, ali sam izbegao sečivo. Uhvatio sam ga za grudi, oborio ga na zemlju i počeo da se rvem s njim. Izbio sam mu iz ruke kesu s novcem. Razbojnik je iskoristio taj trenutak i pobegao. Nisam u tim trenucima razmišljao o strahu, niti osećao bol u šaci.

foto: Saša Urošev

Ubrzo je na lice mesta izašla policija.

Godinama čeka posao

- Jedan od prisutnih očevidaca policajcima je doslovce rekao: „Imate sreće što je ovaj momak bio ovde“ - kaže Kosta. On je po završetku školovanja konkurisao za službu, ali ga dve godine niko nije zvao.

- Naprasno mi je nakon toga vraćena dokumentacija, a u međuvremenu sam se zaposlio u firmi koja nema veze s policijom. Uveren sam da bi isto postupile moje kolege s klase. Jednom policajac, uvek policajac - zaključuje Kosta.

(Kurir.rs/S. U./Foto: Saša Urošev)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track