BRANI SE ĆUTANJEM: Advokatu osumnjičenom za ubistvo prijateljice u Pariske komune do 3 meseca pritvora
Foto: Kurir/Jelena Ivić

Posle zločina u Novom beogradu

BRANI SE ĆUTANJEM: Advokatu osumnjičenom za ubistvo prijateljice u Pariske komune do 3 meseca pritvora

Crna Hronika -

Policija je u saopštenju nakon hapšenja navela da se sumnja kako je D. K. žrtvi prišao sa leđa dok je otključavala ulazna vrata zgrade i u nju ispalio više projektila iz pištolja

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca beogradskom advokatu D. K. (68), osumnjičenom za ubistvo prijateljice Vladanke Vučeljić (54) u subotu uveče u ulici Pariske komune na Novom Beogradu.

Osumnjičeni se brani ćutanjem. Sudija za prethodni postupak doneo je u ponedeljak uveče rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina i posledica kričnog dela, koje su dovele do uznemiranja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja. D.K. se tereti za izvršenje krivičnog dela ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Policija je u saopštenju nakon hapšenja navela da se sumnja kako je D.K. žrtvi prišao sa leđa dok je otključavala ulazna vrata zgrade i u nju ispalio više projektila iz pištolja.

Prema pisanju medija, D.K. se pre ubistva raspravljao sa Vučeljićevom ispred zgrade u kojoj živi u ulici Pariske komune. Kada je ušla u ulaz, pucao joj je u grudi i ruku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Jelena Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track