SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Prijatelj pregovara sa šefom kabineta ministra
Foto: Dado Đilas

Preslušani prisluškivani razgovori

SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Prijatelj pregovara sa šefom kabineta ministra

Crna Hronika -

U istom razgovoru Ćopić se Stanaju, bratu Antona Stanaja, koji je bio osuđen za šverc cigareta, a potom ubijen u Sudanu, žali i da od „njih“ mora da izvuče 17 miliona

Prisluškivani telefonski razgovori snimljeni u martu i aprilu 2009, a u kojima Zoran Ćopić, kom se sudi za pranje para za Darka Šarića, daje naloge o finansijskim transakcijama i kupovini i prodaji preduzeća, ali i uzimanju kredita od banaka, preslušani su u Specijalnom sudu u Beogradu.

U jednom razgovoru koji vodi sa Nuom Stanajem, generalnim direktorom crnogorske kompanije „Rokšped“, Ćopić mu se pravda da će uskoro da reši finansijske probleme, ali da čeka da se „oni koji treba da preuzmu“ njegovu firmu dogovore sa „nekim“ da kupe firmu bivšeg šefa kabineta ministra policije i njegovog brata.

U istom razgovoru Ćopić se Stanaju, bratu Antona Stanaja, koji je bio osuđen za šverc cigareta, a potom ubijen u Sudanu, žali i da od „njih“ mora da izvuče 17 miliona, ali da za „te ljude treba imati živce“. U jednom od razgovara koji je vodio 2. aprila 2009, on daje naloge da se firmi „DTM“ odobri kredit, a sagovornik ga pita da li je to „Brankova i Nikolina firma“, a zapravo je reč o Branku Lazareviću, nekadašnjem šefu kabineta Ivice Dačića, i Nikoli Dimitrijeviću, koji mu je šurak.

- Oni su prodali firmu mom prijatelju - objašnjava mu Ćopić, ne precizirajući o kom je prijatelju reč.

Kurir / J. S.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track