TATA I JA IDEMO DA SE UBIJEMO: Stravičan vapaj dečaka iz Niša dok ga je otac vodio u smrt!
Foto: M.M.

JEZIVO

TATA I JA IDEMO DA SE UBIJEMO: Stravičan vapaj dečaka iz Niša dok ga je otac vodio u smrt!

Crna Hronika -

Sedmogodišnjak vrištao kad je njegov otac telefonom zvao komšije i najavio da će ubiti obojicu, a potom kolima udario u drugi auto, dečak preživeo, otac poginuo

„Idemo da se ubijemo tata i ja“, kroz vrisku sam čuo reči dečaka dok nam je njegov otac telefonirao da najavi „kakvo će čudo da napravi“. Kazao nam je da je dete kod njega, da više ne treba niko da ga čuva i da ga on vodi sa sobom u „bolji svet“. Ne mogu da shvatim kako mu nije bilo žao rođenog deteta.

Komšija Filip Mitrović
Komšija Filip Mitrovićfoto: M.M.

Ovako počinje potresnu priču Filip Mitrović, komšija Miroslava Mitića (33) iz Niša koji je u sredu uveče namerno izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Leskovca u nameri da ubije svog sedmogodišnjeg sina i sebe. Na sreću, mališan je prošao sa lakšim povredama, kao i vozač automobila u koji se Miroslav zabio ukradenim „golfom“, dok je on preminuo u leskovačkoj bolnici.

Bežao od policije

Miroslav, koji je rodom iz leskovačog sela Bobište, živeo je kao podstanar u Avalskoj ulici u niškom naselju Apelovac. On se skrivao od policije od 8. februara, kada je osumnjičen da je ukrao dva i po kilometra ograde sa auto-puta Niš-Dimitrovgrad. Otad nije ni dolazio kući, a mališana su čuvale komšije Nebojša Mitrović i njegovi sinovi Filip i Stefan.

foto: M.M.

Oni su pokušali da mališana sklone od oca.

- Predosećao sam zlo jer je Miroslav kazao da će otrovati i sebe i dete. Zato sam odlučio da mališana sklonim od oca kod mog strica. Međutim, Miroslav nas je zvao i kazao nam da je uzeo dete i da hoće da se oprosti s nama. Odmah sam pozvao policiju. Na sreću, dečak je preživeo. Mnogo smo ga zavoleli i on nas, spremni smo da mu ponudimo da živi s nama - kaže Filip.

Njegov otac Nebojša potvrdio je da je Miroslava jurila policija.

- Znali smo da za njim postoji jedna poternica, a čuli smo da ih ima još tri. I ranije ga je tražila policija, a od ove krađe na auto-putu, koja je bila udarna vestu medijima, nisu izlazili iz njegove kuće - kaže Mitrović.

Ukrao auto prijateljici

Miroslav je vozio „opel senator“, ali mu ga je nedavno odneo pauk. Zato je kobne večeri zamolio poznanicu da mu pozajmi auto, a kada je ona to odbila, ukrao joj je „golf 2“. Do veće tragedije na putu Niš-Leskovac nije došlo samo prisebnošću drugog vozača Blagoja S. (55).

- Video sam ga i bio sam priseban da najpre usporim. Svom silinom se zabio u moj auto - rekao je Blagoje, koji je lakše povređen. Mališan je zbrinut u hraniteljskoj porodici.

Problemi

UBIJENI MU OČUH I DEDA, OSTAVILA GA ŽENA

Miroslav je 2009, srećom, preživeo napad u kojem su mu ubijeni očuh Jovan (45) i deda Bogosav (69). Njih je usmrtio Dragan Stojanović Bečejac, a motiv je bila osveta jer se njegova bivša supruga Snežana udala za Jovanovog pastorka Miroslava. Miroslav i Snežana uspeli su da pobegnu ubici. Miroslav je brinuo o sinu jer ga je supruga pre nekoliko godina napustila.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track