(FOTO) OTKRIVEN ARSENAL: Ovo je gasni pištolj i 13 pušaka pronađenih među kurirskim pošiljkama
Foto: Uprava carina Srbije

u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda

(FOTO) OTKRIVEN ARSENAL: Ovo je gasni pištolj i 13 pušaka pronađenih među kurirskim pošiljkama

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su, u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda, prilikom kontrole pošiljki pristiglih iz Subotice, otkrili i zaplenili arsenal gasnog oružja i prateće opreme.

Kako je saopštila Uprava carina, u paketima istog pošiljaoca iz Subotice, 8. marta pronađeno je 13 pušaka i jedan pištolj "Air Soft Gun", 12 plastičnih bombi, dva pakovanja municije za gasno oružje, maske, prsluk i tri kacige, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Kako se radi o gasnom oružju stranog porekla, očigledno trgovačkog karaktera, ono će biti privremeno zadržano do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Poznato je da se ovo naoružanje minimalnim prepravkama može pretvoriti u konvencionalno, te stoga predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju, dodaje se u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Prošle godine, najveća zaplena gasnog i vazdušnog oružja zabeležena je 21. aprila na Gradini, kada je zaplenjeno 80 vazdušnih pušaka rasklopljenih na cevi i kundake, 10 gasnih pištolja, 70 optičkih nišana i 4.000 komada municije, sakrivenih u kamionu, koji je iz Turske ka Crnoj Gori vozio konditorske proizvod

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja