DRAMA ISPRED ŠUMSKE UPRAVE U BORU Policajci uzviknuli: "POLICIJA! IZAĐI!" On ih poprskao biber sprejom, a oni zapucali!
Foto: Printscreen Google Maps/Dragana Udovičić

KrAĐA SPREČENA FILMSKOM AKCIJOM

DRAMA ISPRED ŠUMSKE UPRAVE U BORU Policajci uzviknuli: "POLICIJA! IZAĐI!" On ih poprskao biber sprejom, a oni zapucali!

Crna Hronika -

BOR - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas izvršenje krađe u objektu Šumske uprave Bor, a nakon pokušaja bekstva osumnjičenog I.S. (30) policijski službenici su istog ranili.

Policijskoj upravi u Boru je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta odmah upućena policijska patrola. Dolaskom ispred navedenog objekta policijski službenici su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli „Policija! Izađi“. Tada je osumnjičeni, sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio i pobegao.

Policijski službenik je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je prevezen u Klinički centar Niš. Na licu mesta pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, koji pripadaju osumnjičenom, navodi se u saopštenju MUP.

O ovom događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Rebić: Policajac ranio osobu koja je pokušala pljačku, reagovao u skladu sa propisima

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je jutros policajac naneo telesne povrede osobi koja je pokušala da opljačka jedan objekat u Boru i naveo da je policajac postupio u skladu s propisima jer je reagovao nakon što ga je ta osoba napala.

"On je izvršujući redovnu patrolnu delatnost uočio da su jednom javnom objektu otvorena vrata, a to ne bi trebalo da bude, a izvršilac je prilikom krivičnog dela verovatno teške kradje, napao policijskog službenika, koji je nakon čega je intervenisao", kazao je Rebić.

Rebić je za RTS dodao da je razgovorao sa načelnikom Policijske uprave u Boru koji ga je uverio da je policijski službenik postupao u skladu sa propisima. Direktor policije je dodao da se nada da će u ovom slučaju tužilac oceniti da je bila opravdana upotreba vatrenog oružja.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Printscreen/Google street view, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track