(FOTO) CARINICI SPREČILI ŠVERC AUTO-DELOVA VREDNIH 20.500 EVRA: Našli ih kod građanina Turske u kolima
Foto: Uprava carina Srbije

sprečavanje šverca

(FOTO) CARINICI SPREČILI ŠVERC AUTO-DELOVA VREDNIH 20.500 EVRA: Našli ih kod građanina Turske u kolima

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom noći između petka i subote, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, sprečili krijumčarenje auto-delova u vrednosti od skoro 20.500 evra, saopštila je Uprava carina.

foto: Uprava carina Srbije

Prekršaj je otkriven pregledom kola turskih registarskih oznaka kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovali 42-godišnji turski državljanin i njegov saputnik.

Detaljnom kontrolom automobila carinski službenici su ustanovili da putnici u prtljažniku prevoze razne delove za automobile koje su prekrili ličnim stvarima, dok su najskuplje sakrili ispod suvozačevog sedišta.

foto: Uprava carina Srbije

Reč je, naime, o više vrsta alata, diznama, ventilima pritiska, gumicama za reparaciju, osiguračima i pumpama, kao i njihovim delovima, čime se vrednost ovog prekršaja popela na oko dva i po miliona dinara.

Vozač automobila, koji inače ima prebivalište u Beogradu, rekao je carinicima da je hteo da prijavi auto-delove, ali da mu je faktura navodno zadržana u Makedoniji. Naveo je i da nije nameravao da ih plasira na srpskom, već na nemačkom tržištu.

foto: Uprava carina Srbije

Pošto je u pitanju strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna od 100.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljenih auto-delova i automobila kojim su krijumčareni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Uprava carina Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track