ADVOKAT ZDENKO TOMANOVIĆ O RANJAVANJU BIZNISMENA: Kampanja protiv Beka pogoduje atentatorima!
Foto: Marina Lopičić

stav

ADVOKAT ZDENKO TOMANOVIĆ O RANJAVANJU BIZNISMENA: Kampanja protiv Beka pogoduje atentatorima!

Crna Hronika -

Advokat Zdenko Tomanović je u intervjuu za magazin Nedeljnik povodom slučaja njegovog klijenta, biznismena Milana Beka, na kog je 13. novembra 2014. na Senjaku pokušan atentat, istakao da kampanja protiv Beka pogoduje učesnicima u pokušaju njegove likvidacije, kao i da država do danas ne vidi razlog da proširi istragu.

- Sedam metaka ispaljeno je iz neposredne blizine na Milana Beka, u najbolje čuvanom delu grada, gde ima najviše bezbednosnih kamera, ambasada, pregršt obezbeđenja, u vreme kada je frekvencija ljudi i vozila u tom delu grada najveća zbog povratka s posla. I tada počinju brojne opstrukcije, politikantske neodmerenosti i podgrevanje predstave o mirnim ulicama Beograda, i minimiziranje i banalizovanje događaja - rekao je Tomanović za Nedeljnik i dodao:

- Od javno izrečenih obećanja državnih organa da će ti amateri biti brzo procesuirani, u kontinuitetu traje vulgarizovanje svega što je vezano za događaj i brutalna kampanja protiv Beka, koja pogoduje indirektnim ili direktnim učesnicima teškog krivičnog dela. Kampanjom da oštećeni zapravo opstruiše istragu, da menja više puta iskaze, da on zna ko bi imao razloga da ga ubije, o ljubavnom obračunu, pucanju zbog navodnog duga ili slika, pojednostavljeno rečeno, sugeriše se da je oštećeni zaslužio metak. Državni organi ni danas ne vide razlog da prošire istragu - smatra Tomanović.

(Kurir.rs/D.Stamenković/Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track