Pijana budala pregazila čoveka

Ubio ga na autobuskoj stanici

Pijana budala pregazila čoveka

Crna Hronika -
Vozeći sa više od dva promila alkohola u krvi, Dragan L. (54) usmrtio Radenka Pajića (53) iz okoline Sombora, koji je čekao noćni prevoz. Teške povrede zadobio Slobodan S. (61)

BEOGRAD - Krvoproliće!

- Bilo je stravično! Vozač je „opelom“ srušio metalne stubove ispred autobuske stanice, a onda u punoj brzini udario čoveka i odbacio ga nekoliko metara dalje, na metalni bilbord! Onda je naleteo na drugog čoveka koji je pokušavao da izbegne automobil. Njega je desetak metara nosio na haubi, dok su ostali ljudi bežali, pokušavajući da spasu živu glavu!Ovako je jedan od očevidaca opisao stravičnu nesreću u noći između ponedeljka i utorka u kojoj je poginuo Radenko Pajić (53) iz okoline Sombora. Nesreća se dogodila kad je Dragan L. (54), vozač „opel zafire“, automobilom uleteo među pešake koji su na stanici u Bulevaru kralja Aleksandra čekali noćni autobus. Dragan je priveden posle nesreće, a utvrđeno je da je vozio s više od dva promila alkohola u krvi!- Vozač je dolazio iz pravca Smedereva i iznenada je, nekoliko metara pre stanice, skrenuo na drugu stranu puta. „Počistio’’ je najpre jednog, pa drugog čoveka, a zaustavio se tek posle desetak metara - ispričao je očevidac.Od siline udarca, Radenko Pajić je odbačen na bilbord.- Ostao je da leži u lokvi krvi. Neko je pritrčao do njega, opipao mu puls i samo viknuo: „Mrtav je, ljudi, mrtav!“ Drugi povređeni je izgledao kao da su mu sve kosti u telu izlomljene! Nije mogao da dođe sebi i neprekidno je buncao - ispričao je očevidac.Drugi po­v­re­đeni, Slo­bodan S. (61) iz Bi­je­lji­ne, prevezen je u Urgentni centar.- Zadobio je povrede glave, svestan je i u stabilnom je stanju - rečeno nam je u bolnici.

Krv na mestu pogibije Pajića
Krv na mestu pogibije Pajića

Telo Radenka Pajića
Telo Radenka Pajića

Jovanović
Jovanović

Radio kao građevinac u BeograduRadenko Pajić je, kako Kurir saznaje, građevinski radnik i tokom leta je bio u Beogradu, gde je radio zajedno sa Slobodanom S.- On je bio vredan i pošten čovek, na sve načine se borio kako bi izdržavao porodicu - ispričao je jedan od komšija Pajića.Radenko je iza sebe ostavio nezaposlenu suprugu, udatu ćerku i sina, koji je, takođe kao sezonac, angažovan na Crnogorskom primorju.- Pajići su poštena porodica, a Radenko je crnački zarađivao svaki dinar. Njegova supruga je u šoku, ni reč nije progovorila od nesreće - ispričala je komšinica.

Sličnih tragedija bilo i ranijeAPRIL 2012 - Miloš Otašević (73) i Gordana Gavrilović (52) poginuli su kad je na njih na stanici u Borskoj ulici naletela „škoda“ koju je vozio M. G. (19).JANUAR 2012 - Komšije Miloš Filić (20) i Anđela Stanimirović (17) poginuli su kad je na njih na trotoaru u Smederevu „golfom“ naleteo pijani Milorad F. (27).NOVEMBAR 2011 - Pet osoba, među kojima je i jedno dete, povređeno je kad je na njih na autobuskoj stanici u Kragujevcu naleteo „golf“ za čijim volanom je bio D. L.APRIL 2006 - Dejan Janković (26), Danilo Petrović (34) i Saša Matić (26) poginuli su na Avalskom putu kad ih je na autobuskoj stanici „fijatom“ udario M. T. (25).

Pijani vozači najopasnijiStojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju, istakao je da je vožnja u alkoholisanom stanju najveća pretnja za učesnike u saobraćaju.- Agencija za bezbednost u saobraćaju mesecima vodi kampanju koja ima za cilj da predoči opasnost vožnje u alkoholisanom stanju. Imajući u vidu da se u letnjim mesecima održava najveći broj manifestacija, poput Egzita, Guče i Bir festa, potrudili smo se da postavimo što veći broj bilborda koji bi vozače podsetili koliko je važno da ne sedaju pijani za volan. Sarađujemo i s MUP, koji je u prethodnih nekoliko meseci pojačao kontrole i otkrio veliki broj alkoholisanih vozača - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track