Krivična prijava zbog nesprovođenja tendera

Trstenik

Krivična prijava zbog nesprovođenja tendera

Crna Hronika -
Policija Paneta Jankovića tereti da je privatnoj firimi bez sporvođenja tendera poverio poslove održavanja i nasipanja seoskih puteva

TRSTENIK - Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Paneta Jankovića (55) iz Velike Drenove, sa prebivalištem u Trsteniku, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao odgovorno lice u JP "Direkcija za planiranje i izgradnju" Trstenik, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštila je Policijska uprava Kruševac.Janković je od oktobra 2007. godine do juna 2008. godine, zloupotrebio službeni položaj na taj način što je, u nameri pribavljanja imovinske koristi TGP "Spasojević Prevozu" iz Bogdanja, bez sprovođenja postupka javnih nabavki, poverio poslove održavanja i nasipanja seoskih puteva na teritoriji opštine Trstenik.

Kasnije, u periodu od 10. januara do 22. septembra 2008. godine bez uvida u vrednost izvedenih radova Jankoivć je overavao račune i odobravao isplate po istim računima koji su izdati od strane TGP "Spasojević Prevoza" u ukupnom iznosu od 15.095.117 dinara.

Janković je bez postupka javne nabavke, koji je bio dužan da izvrši, omogućio TGP "Spasojević Prevozu" da dobije poslove fakturisane po računima, a zatim odobravao isplate ovih računa bez izvršenog uvida i nadzora nad količinom stvarno izvedenih radova.

Tako je "Spasojević Prevozu" omogućeno da fakturiše radove koji po izjavama svedoka nisu izvedeni u ispostavljenim već u mnogo manjim količinama, čime je tom preduzeću pribavljena imovinska korist u neutvrđenom iznosu, navodi se u saopštenju.

Janković je do 2008. godine bio direktor JP "Direkcija za planiranje i izgradnju", a posle toga je obavljao funkciju zamenika predsednika opštine Trstenik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track